Ohlasy 15. kolo

Můj gól v oslabení byl zřejmě klíčový moment v utkání, říká Petr Straka

Podruhé v sezóně se zkřížily plzeňské hokejky s těmi pardubickými. Zatímco v prvním duelu na východě Čech se po prodloužení radovali domácí, nyní přišla na řadu odveta, která měla zcela odlišný průběh. Škodovka i díky dvěma brankám Petra Straky slaví výhru 5:2 a do tabulky si připisuje další cenné tři body.

Než přistoupíme k samotnému utkání, na začátek stojí za zmínku, že úvodní buly se díky televiznímu přenosu posunulo na netradiční hodinu, zápas byl zahájen deset minut před půl osmou, ale domácímu hráči to velký problém nedělalo. "Osobně pro mě to problém nebyl, koneckonců nic lepšího na práci stejně nemám, a když mi řeknou, že hrajeme v jedenáct, jdu do toho. Nicméně dnešní den byl dlouhý, rozbruslení jsme měli v půl jedenácté. Obecně mírný nezvyk to byl, ale strávil jsem nějaký čas za mořem, kde je to běžné," popisuje Petr Straka. 

Dnes bylo na pořadu dne druhé utkání po restartu a i LOGSPEED CZ Aréna zela prázdnotou. "Co k tomu říct, člověk je zvyklý na něco jiného, kór tady v Plzni. Fanoušci vždy reagují na vývoj zápasu, po nějaké šarvátce či dohráním souboje a ty pocity jsou pro hráče jsou úplně jiné při šesti tisících lidech než takhle. Dneska jsem v novinách četl něco o nové vakcíně, tak začínám být optimistou, že se vše zlepší a začneme se vracet do běžných kolejí," věří v lepší časy člen čtvrté útočné formace indiánů.

Zápas začal pro Škodovku dobře, již ve druhé minutě poprvé rozvlnil síť Filip Suchý, na jeho zápas navázali jeho spoluhráči ve druhé třetině a z jedním střelců i právě Petr Straka. Jak samotný hráč by popsal svou branku? "Musím se na něj ještě podívat. (smích) Mířil jsem na zadní tyč, což se mi povedlo trefit. Jsem za tu branku hrozně rád, každý gól ať je v oslabení nebo v početní výhodě je důležitý a možná se dá říct, že to byl klíčový moment v zápase, mohli jsme hrát více v klidu a v poslední třetině se při těch několika oslabení tolik neklepat," hlásí jeden z trojice rafanů, jak se plzeňské lajně přezdívá.

Krátce za polovinou Plzeň odskočila do tříbrankového trháku, gólem v oslabení Pardubice zřejmě dorazila. Pro indiány to je již čtvrtá branka v početní nevýhodě v této probíhající sezóně. "Náhoda to asi nebude, v minulých ročnících jsme s Honzou Eberlem taky několikrát skórovali. Snažíme se hrát tak, aby soupeří věděli, že si musí dávat pozor na zadní vrátka. Hezky se na to kouká, ale dnešní gól je sice statisticky také v oslabení, ale spíš to bylo při hře ve čtyřech. Prioritou ale zůstává hlavně neinkasovat," má jasno hráč s číslem 23 na zádech. 

Petr Straka prožívá svůj nejlepší start do sezóny a plzeňský hráč nemůže být šťastnější. "Jsem za to strašně rád. Není to jen o mně, celá lajna jsme se potkala s herní, ale i střeleckou formou, proměňujeme šance, což si myslím, že je velký rozdíl oproti minulé sezóně. Letos to jde jak po másle, z čehož plynou body jak pro mě, tak pro kluky z útoku," říká Straka. 

I díky tříbodové výhře může nadále modrobílá družina držet první místo v tabulce, i když ta je díky pandemii neúplná. "Vždycky je lepší mít nahráno. Tabulka vypadá jak vypadá, některé týmy dnes hrály snad čtvrtý zápas, zatímco my osmý, takže kompletní to není, ale koukáme na sebe, snažíme se udělat co nejvíce bodů. Pro nás je to skvělý začátek sezóny, vážíme si toho, ale je potřeba nadále jít zápas od zápasu. Důležité bylo vyhrát zápase v Litvínově po restartu a v dnešním utkání jsme z toho těžili. V pátek hrajeme se Severočechy znovu a nebereme nic jiného než tři body," hlásí na závěr Petr Straka.