Ohlasy OLO

Můj nejpovedenější zápas v extralize, hlásí útočník Petr Kodýtek

Olomouc – Plzeň si veze z ledu Olomouce vydřené vítězství 5:2, které může vypadat jednoznačně, rozhodně to však tak jednoduché nebylo. Velkou zásluhu na zisku bodů má i dvougólový střelec Petr Kodýtek. Odchovanec plzeňského hokeje si prožil svůj nejlepší zápas v seniorské extralize.

Útočník Petr Kodýtek sehrál v Olomouci velmi povedené utkání a svůj výkon podtrhl dvěma vstřelenými góly. „Tenhle zápas se mi povedl zatím nejvíc ze všech v extralize. Dal jsem dva góly, jsem za to moc rád. Mám z toho velkou radost, ani nevím, co říct...,“ hledal slova mladý útočník.

Za svůj výkon si člen třetího útoku a člen širšího kádru reprezentační dvacítky vysloužil pochvalu od trenérů i spoluhráčů. „Pochválili mě hned po zápase. Je to super. Martin Straka, bývalý vynikající hráč, Ondra Kratěna skvělý útočník. Říkali mi, že to byly super akce a mám to dobře rozjeté. A hlavně, ať neusnu na vavřínech. Ondra Kratěna mi hodně pomáhá ve všem a hodně se snažím poslouchat jeho rady,“ hlásí Kodýtek.

Mladý útočník indiánů se dokázal dvakrát prosadit proti brankáři Konrádovi z předbrankového prostoru. „U první branky střílel náš bek, ani nevím, jak se mi to odrazilo na hokejku a dorazil jsem to. Bylo to rychlé. Při tom druhém jsem zůstal nahoře před brankou. Kubalda získal puk za ní, křiknul jsem si a tím, jak jsem byl zapřený o hokejku, tak mě to do ní trefilo a šlo to do branky. Podobné akce – v pravou chvíli jsem stál na správném místě,“ říká útočník s číslem 88.

Hokejisté Plzně se dočkali zisku tří bodů po vybojovaném vítězství. Domácí přestříleli indiány téměř trojnásobně. „Se střelbou teď máme problémy, ale snažíme se držet dobře střední pásmo, poslouchat trenéry. A budeme se v tom pokračovat dál,“ popisuje Kodýtek.

Kritickou pasáží zápasu pro Škodu byla druhá třetina, ale velký tlak se povedlo indiánům přestát a dokonce vstřelit branku. „Těch prvních deset minut to bylo špatné. Tlačili nás, lítali jsme tam a nedrželi své posty. Pak se to trochu zlepšilo, ale ve druhé třetině jsme byli pod velkým tlakem. Jsme rádi, že jsme to ustáli. Hodně nám pak pomohl čtvrtý gól, který Kráca vyčaroval na začátku třetí třetiny,“ myslí si Petr Kodýtek.