Vojtěch Budík před ČF2

Musíme hrát útočný hokej, který se v Plzni umí, hlásí Vojtěch Budík před odvetou

S jasným cílem pojedou indiáni na led litvínovské Vervy - v odvetě čtvrtfinálové sérii turnaje Generali Česká Cup budou chtít po remíze 2:2 v úvodním duelu vybojovat výhru. To v rozhovoru potvrdil i obránce Vojtěch Budík.

První utkání čtvrtfinálové série se odehrálo v LOGSPEED CZ Aréně. Litvínovští po první třetině vedli o dvě trefy. „Bylo to hodně náročné utkání. Litvínov hraje dobře, má zkušený tým, snaží se hrát hodně dopředu. Vedli 2:0, pak se snažili uhlídat si to a hrát na brejky. Těžký soupeř, těžký zápas,“ říká Vojtěch Budík. Indiánům se ale nakonec v následujících čtyřiceti minutách po úvodní části povedlo zápas dovést do konečného stavu 2:2. 

Tým ukázal velkou bojovnost a touhu se zápasem za nepříznivého stavu ještě něco udělat. Přesto Budíka mrzelo, že Plzeňané první mač proti Vervě nezvládli lépe: „Měli jsme doma vyhrát. Vytvořit si nějaký náskok, ten pak v Litvínově udržet. To se nám bohužel nepovedlo, takže další zápas u nich musíme zvítězit.“

V šestičlenné obraně Plzně byl Vojtěch Budík třetím nejstarším hráčem. Ve dvaadvaceti letech. Proti Litvínovským se vůbec poprvé v kariéře v A týmu Škody představil sedmnáctiletý bek Vladimír Kremláček, který do duelu zasáhl se stabilně hrajícími mladíky Davidem Jiříčkem a Michalem Houdkem. „Asi je to dobře, že mladí hráči dostávají šance. Že jsem byl v obraně třetí nejstarší? Ani moc nevím, co na to mám říct. Dosud jsem vždycky většinou býval já ten nejmladší, teď už tedy patřím mezi ty starší. Je to pěkný,“ říká Vojtěch Budík s úsměvem.

A s čím půjdou modrobílí do důležitého odvetného utkání na ledě Vervy? Bek Budík prozrazuje, co budou muset Západočeši hlavně vylepšit: „Určitě obrannou činnost. Já sám jsem v pondělním utkání udělal pár chyb, to se rozhodně musí zlepšit. Musíme hrát útočný hokej, který  se v Plzni umí, a dát nějaké góly. Připravíme se na to dobře, pustíme si videa a pokusíme se vyhrát.“