Ohlasy ČF3

Musíme zůstat pokorní a odmakat to, velí Petr Kadlec

Olomouc - Tak tohle málokdo čekal. Ani ti nejoptimističtější fanoušci z řad Západočechů nečekali výhru v poměru 8:1 . Třetí čtvrtfinále zkrátka Plzni vyšlo na jedničku. Duel po zápase zhodnotili obránce Petr Kadlec, střelec úvodní branky Erik Hrňa a dvougólový útočník Jakub Lev.

Skóre zápasu otevřel v deváté minutě Erik Hrňa, krátce poté se prosadil právě Lev. „Jeli jsme s Mirem Preisingerem dva na jednoho a nechtěl jsem riskovat, že bych pokazil situaci přihrávkou. Zkusil jsem tedy vystřelit a vyšlo to,“ radoval se plzeňský útočník. Další gól přidal ve 24. minutě, kdy zvyšoval již na 4:0! „Nechtěl jsem, abychom to do útočného pásma jen zavezli a nahrávali si tam. A opět se to vydařilo,“ popsal danou situaci.

Podle Petra Kadlece bylo v tuto dobu již rozhodnuto. „Kluci vepředu odehráli celý zápas dobře. Když jsme vedli 4:0, tak už prakticky bylo po zápase. Ten vydařený začátek nás uklidnil,“ myslí si zkušený zadák. Podle Jakuba Lva byl klíč k vítězství v ubráněném dvojnásobném oslabení na konci druhé třetiny. „Mohli snížit na rozdíl dvou branek, to by je hodně nakoplo. Tam to bylo zlomové,“ říká.

„My jsme přestali ve druhé třetině hrát, dali jsme jim čuchnout a snížili na 1:4. Zlom byl určitě v tom, že Olomouc ve třetí třetině byla odevzdaná. My jsme ale chtěli pořád hrát, protože se to může přenést do dalšího zápasu,“ nechal se slyšet Erik Hrňa.

Indiány vyrazila podpořit i početná skupina fanoušků. „Ze začátku to byl od olomouckých diváků velký rachot, jak jsme ale zvyšovali stav, tak více a více vynikali ti naši fanoušci. Doufám, že tu zůstanou i na zítřejší zápas,“ přeje si Jakub Lev.

Říká se, že poslední krok je ten nejtěžší. Plzeňané ho ale zcela pochopitelně chtějí udělat již zítra. „Bude to úplně jiné utkání. My budeme muset začít jako dneska. Hlavně musíme být pokorní, mít hlavu nahoře a hlavně to odmakat!“ má jasno Kadlec. „Olomouc to určitě nevzdá. Hrají dobře celou sezonu a myslím si, že to pro nás bude nejtěžší zápas. Připravíme se na něj jako na všechny ostatní a uvidíme, jak to dopadne,“ doplnil Jakub Lev.

„Ještě rozhodně nemáme splněno. Zítra to bude nový zápas a bude daleko těžší,“ ví Erik Hrňa. „Doufám, že jsme si nějaké góly schovali i na zítra,“ usmívá se.