Ohlasy SF4

Může to dopadnout všelijak, pokusíme se to zamotat, hlásí Miroslav Preisinger

Plzeň - Na čtvrtý pokus to indiánům vyšlo! Ve druhé třetině čtvrtého semifinálového utkání se Západočeši rychle dostali do vedení, záhy ho ještě navýšili, následným poctivým výkonem si došli po první bod v sérii. Úspěšný duel na ledě Komety okomentoval slovenský útočník Miroslav Preisinger.

Když se na začátku druhého dějství prosadil po akci Skleničky Jaroslav Kracík, mohla se Škoda radovat z premiérového vedení v semifinálové sérii. A když pak třetí útočná formace Plzně ukázala lehkost v útočném pásmu, kterou zakončil Denis Kindl druhou trefou, vypadlo to s indiány ještě lépe. Ti si poté dlouho drželi dvoubrankový náskok, přežili dvojnásobné oslabení, během obrovské snahy Brna ve třetí části nakonec inkasovali jednou. „Poprvé jsme v sérii dali první gól, což nám určitě pomohlo. Naopak, nejhůř nám asi bylo v oslabení ve třech proti pěti, potom posledních deset minut měli velký tlak. Naštěstí jsme to ubránili, Míra Svoboda pochytal šance, takže jsme moc rádi za ten bod,“ říká Miroslav Preisinger, jenž během oslabení ve třech proti pěti seděl na trestné lavici. Jeho kolegové z týmu však početní nevýhodu skvěle ubránili.

Škodovka se snažila hrát velice aktivně do těla brněnským hráčům, stejně tak znovu velice vířila v útočném pásmu a zlobila kolem branky Komety. „Snažíme se i víc všímat lídrů týmu, samozřejmě ne nikoho zranit, ale dostat se jim pod kůži,“ odhalil Preisinger, který si zároveň myslí, že na jihomoravský celek se dá vyzrát až v průběhu daného duelu: „Recept na Kometu se pozná až během samotného utkání. Předtím jsme neuměli proměnit šance, neuměli jsme dát gól, Marek Čiliak všechno pochytal a vydržel. Možná jsme to čtvrtým zápasem zlomili.“

Plzeňští to nakonec s vypětím všech sil zvládli a vrátili sérii do Home Monitoring Arény. Vyzdvihnout by zasloužil rovněž i Preisingerův jmenovec Miroslav Indrák, který ve druhé třetině padl do střely, která mu způsobila nepříjemné šrámy v obličeji. I díky této obětavosti západočeští fanoušci mohou minimálně ještě jednou přijít povzbudit své oblíbence. „Těšíme se na domácí zápas. Dali jsme do toho všechno a vyšlo to. Všechny čtyři zápasy byly, myslím si, velmi vyrovnané, všechno to může dopadnout všelijak. Pokusíme se to ještě trošku zamotat,“ slibuje Miroslav Preisinger.