Potencionální soupeři CHL

Na koho mohou indiáni narazit v osmifinále Champions Hockey League?

Plzeň si zajistila postup ze základní skupiny B již po čtyřech duelech. Poté Západočeši prohráli na ledě švýcarského Zugu v základní hrací době, následně v odvetě tohoto soupeře porazili po samostatných nájezdech, takže ve skupině obsadili druhé místo. V osmifinále se tedy Plzeň utká s některým týmem z první pozice z ostatních skupin. Los proběhne v Helsinkách v pátek 18. 10. od 12:00.

Potenciálních soupeřů pro Škodovku je sedm, do výčtu se pochopitelně nepočítá švýcarský EV Zug, se kterým se indiáni utkali již v základní skupině.

Ve skupině A skončil na prvním místě další švýcarský tým, kterým je EHC Biel-Bienne. Ten si v šesti duelech připsal pět výher za tři body, když dvakrát porazil Klagenfurt a Frisk Asker, jednou porazil i Tappara Tampere, s tímto týmem si zmíněný celek připsal i jednou porážku. Dalším týmem ze Švýcarska, na který mohou Západočeši narazit, je Lausanne HC. Zmíněné mužstvo skončilo ve skupině D na prvním místě před Minskem, za sebou nechalo i Oceláře z Třince a finský tým Lahti Pelicans.

První odstavec se věnoval týmům ze Švýcarska, ten další bude v režii celků z Německa. Jedním z nejbližších výjezdů pro indiány by byl souboj proti týmu Red Bull Munich, který ovládl skupinu G na první příčce před Färjestadem, týmem Ambrì-Piotta a Banskou Bystricí. Druhým německým mužstvem, se kterým se mohou indiáni potkat, je Adler Mannheim, který vede český trenér Pavel Gross. Mannheim za sebou ve skupině F nechal švédský Djurgården, týmy Vienna Capitals a GKS Tychy.

A na závěr se podívejme na potenciální soupeře ze Švédska. Indiáni se už vloni ve vyřazovací fázi Champions Hockey League potkali s týmy Frölunda Indians a Skellefteå AIK, ty mohou být Plzni přiřazeny i v pátečním losu osmifinále letošního ročníku. Sedmým a posledním týmem do party je celek Luleå Hockey, který je rovněž ze Švédska.