Změna v kádru

Na měsíční hostování posílí Plzeň Tomáš Vondráček, Hrnka zůstává do konce října

Plzeň – Plzeňský tým trápí v posledních dnech a týdnech častá zranění. I jejich vlivem se zatím indiáni nacházejí ve spodních patrech tabulky. Reakcí na současnou situaci je příchod útočníka Tomáše Vondráčka z Komety Brno na měsíční hostování. Minimálně do konce října pak zůstává v kádru indiánů slovenský centr Tomáš Hrnka.

Tomáš Vondráček patří k důrazným typům útočníků, kteří se nebojí soubojů. Rodák z Třebíče patřil v posledních sezónách mezi důležité hráče Komety Brno, nyní by měl pomoci indiánům. „Tomáš přichází na měsíc z Brna, které jej uvolnilo, protože tam neměl tolik prostoru. My máme momentálně hodně zraněných hráčů a očekáváme, že nám pomůže zlepšit naše postavení. Jedná se o vysokého hráče, který je důrazný a má čich na góly. Věřím, že minimálně měsíc nám pomůže,“ říká sportovní manažer Tomáš Vlasák.

Plzeň má momentálně na marodce tři střední útočníky. „Uvidíme, jaká prognóza bude u Jardy Kracíka.. Sledujeme vývoj na hráčském trhu, máme v hledáčku některé hráče, ale budeme reagovat podle aktuální situace,“ uvádí Tomáš Vlasák.

Po zranění ruky Miroslava Preisingera vedení Plzně jako náhradu přivedlo na měsíční zkoušku slovenského centra Tomáše Hrnku. Ten má za sebou měsíční zkoušku, kterou vedení HC Škoda Plzeň prodloužilo do konce října. „S Tomášem jsme se dohodli na další měsíc s možností opce, aby mohl zůstat do konce sezóny,“ doplňuje sportovní manažer plzeňských indiánů.

Jednu novou tvář hlásí i obranné řady. Na měsíční zkoušku přichází do kádru indiánů jednadvacetiletý odchovanec David Němeček. Vysoký obránce by měl přinést do plzeňské obrany důraz i díky svým parametrům.

FOTO: Michal Eger - hc-kometa.cz