Příchod

Na měsíční zkoušku přichází útočník Tomáš Hrnka

Plzeň – Před startem nového ročníku přichází do kádru plzeňských indiánů nová tvář. Útočné řady posílí slovenský centr Tomáš Hrnka, který by měl zacelit díru po zranění dalšího slovenského útočníka Miroslava Preisingera.

Rodák z Nitry, který byl v posledních třech sezónách oporou Košic a v letošním roce si zahrál i na MS v Petrohradě, přichází do Plzně na měsíční zkoušku s možností prodloužení hostování až do konce sezóny. „Uvidíme, jak to bude probíhat. Jedná se o náhradu za Mira Preisingera, který je teď dlouhodobě zraněný,“ uvádí sportovní manažer HC Škoda Plzeň Tomáš Vlasák.

Miroslav Preisinger si zlomil ruku během utkání CHL v Nitře, což byla citelná ztráta na pozici centra. Náhradou by měl být právě pětadvacetiletý útočník, který na svém kontě má už dva mistrovské tituly ze slovenské extraligy. „Hledali jsme vhodnou náhradu a měli jsme na Tomáše Hrnku dobré reference z několika stran, takže jsme se rozhodli jej vzít. Mluvil jsem například i s Robertem Švehlou. Zatím se jedná o měsíc, ale není vyloučeno, že tu bude na celou sezónu,“ říká Tomáš Vlasák.

A jak se vůbec jeho příchod do Plzně zrodil? „Volal mi agent s tím, že Miro Preisinger se zranil. Takže se naskytla možnost sem jít, za což jsem velice rád,“ řekl Tomáš Hrnka v rozhovoru pro klubový Facebook. „Plzeň je silný tým a já jsem rád, že tu mohu být. Mám před sebou měsíc, ve kterém musím dokázat, že mám na to, abych tu hrál,“ ví Hrnka.