CHL: Ohlasy SF2

Na tým jsem pyšný, Ligu mistrů jsme odehráli perfektně, říká Milan Gulaš

Plzeň - Modrobílí sice v letošním ročníku Champions Hockey League dohráli, i tak po konci v semifinále všichni aktéři z plzeňského tábora hovořili jednoznačně o povedené reprezentaci klubu v prestižní soutěži. O dojmy se podělili kapitán Milan Gulaš, gólman Dominik Frodl a útočník Denis Kindl.

Do odvetného semifinálového utkání vstoupila Fröludna jako uragán, upřímně řečeno - Plzeňané moc nestíhali. Přežili prvotní šance, ale záhy se trefil Lasch, čímž Škodě celou zapeklitou situaci ještě víc zkomplikoval. „Nevím, čím to bylo, jestli jsme byli nervózní, ale začátek jsme měli hrozný, vůbec jsme nezachytili jejich tempo a rychle nám dali gól. Chvíli trvalo, než jsme se z toho dokázali otřepat, ale od druhé třetiny už to bylo lepší, mohli jsme i vyrovnat. Musíme však uznat sílu soupeře, asi málokdo z nás hrál proti tak dobrému týmu,“ uznává sílu soupeře Denis Kindl.

Gólman Dominik Frodl se i v tomto střetnutí pro švédskému týmu prezentoval v báječném světle. I on před zápasem věřil, že ještě není vše ztraceno, dokud neuběhne vyměřený čas odvety: „Šli jsme do toho s tím, že nemáme co ztratit, chtěli jsme se pokusit o malý zázrak. Pro nás by bylo špatně, kdybychom to odevzdali. Tímhle zápasem jsme se připravili i na další utkání v extralize. Říká se, že jak se skončí poslední zápas, tím začíná ten další.“ Taková hledal plzeňský brankář pozitiva.

Také kapitán Milan Gulaš žehral na nepříliš povedený začátek ze strany Plzně, který měl dle jeho slov vypadat úplně jinak: „Měli jsme z nich větší respekt, na začátku nám to trochu uškodilo, nehráli jsme to, co chtěli. Chtěli jsme dát rychlý gól, abychom se do zápasu dostali, ale to se bohužel nestalo. Frölunda je kvalitní a zkušený tým, což jasně potvrdila.“ Přidává se i Denis Kindl, který věřil v brzký nastartovací trefu: „Kdybychom dali gól jako první, lidé by nám určitě pomohli. Ale po první třetině jsme prohrávali 0:1, navíc proti tak organizovanému týmu to bylo ještě o to těžší se do zápasu zase dostat.“

Celý tým po utkání Gulaš chválil, za předvedené výkony se podle něj nemusí on a jeho kolegové ani v nejmenším stydět, ba naopak: „V první řadě bych chtěl říct, že jsem na náš tým velice pyšný, odehráli jsme celou Ligu mistrů perfektně. Po celou dobu jsme si drželi standard, ale Frölunda je samozřejmě vynikající tým, není náhoda, že soutěž dvakrát vyhráli. Myslím si, že vyhrají i letos, protože opravdu patří ke špičce.“ Byli to právě Indians, kteří v soutěži jako jediný dokázali Plzeň porazit.

Chvály se od Dominika Frodla dostalo i neuvěřitelným plzeňským fanouškům, kterých na odvetný duel dorazilo přes 5 tisíc! „Všichni fanoušci museli vidět, že jsme bojovali, hráli jsme suprově. Patří jim veliký dík, že nám tleskali vestoje, byly tam i mexické vlny, také po utkání zůstali na místech. To by se lidé ve Švédsku od našich mohli učit. Prostě skvělé,“ říká západočeský gólman. A na závěr dodává: „Myslím si, že jsme udělali skvělé jméno českému hokeji.“