Naše koncovka je velký problém, uznává Dominik Kubalík

Litvínov – Po páteční porážce s Vítkovicemi nedokázali indiáni bodovat ani na ledě Litvínova, kde po vyrovnaném utkání podlehli 0:2. Nejaktivnějším hráčem v plzeňském útoku byl opět Dominik Kubalík, ani nejlepší střelec týmu však skórovat nedokázal.

Plzeňští hokejisté v dalším zápase nestačili na Litvínov a na jeho ledě prohráli 0:2. „Hlavní problém byla naše koncovka a litvínovský gólman, který chytal opravdu dobře. Bez gólu se nedá vyhrát, my jsme se měli víc tlačit do brány,“ hledal hlavní příčin prohry Kubalík.

Ten měl v zápase opět velké šance, gól však vstřelit nedokázal. „Takhle po zápase se mi ty šance nevybaví, ale měl jsem tam jednu příležitost, kdy jsem to dostal zpoza branky mezi kruhy a poslal jsem to do středu branky. Takovou situaci musím řešit jinak,“ sype si popel na hlavu.

Plzeň nepřevedla špatný výkon, na body to však nestačilo. „Každá porážka mrzí, dneska navíc poměrně těsná, ale dostáváme se víc a víc do hry. Věřím, že nás to nakopne a budeme na tomhle výkonu stavět,“ doufá Kubalík.

I proti Litvínovu se projevila plzeňská slabina v podobě malého počtu střeleckých pokusů. „Celou sezónu se potýkáme se špatnou střelbou a dneska to nebylo lepší. Musíme častěji střílet, bez toho ty góly nepřijdou,“ říká Dominik Kubalík, který byl sám nejčastěji střílejícím indiánem.

Už příští týden přijdou pro Plzeň klíčové zápasy, v pátek souboj s Karlovými Vary a v neděli s Pardubicemi. „Pro nás je každý zápas klíčový, potřebujeme sbírat body a teď to bude extrém, protože Vary i Pardubice jsou kousek za námi. Musíme doma zabrat a vyhrát,“ hlásí autor 12 extraligových gólů odhodlaně.