Ohlasy 38. kolo

Naše venkovní výkony nebyly dobré, musíme se zlepšit, prohlásil Matyáš Kantner

Podruhé se letos Západočeši představili na ledě brněnské Komety. Ani tentokrát na body nedosáhli, prohru 2:5 okomentoval střelec druhé branky Plzně Matyáš Kantner.

Hodnocení utkání bylo z pohledu Matyáše Kantnere jasné: „Porážka 2:5 – to asi hovoří za vše, od nás to nebyl dobrý zápas. V první třetině nám odskočili o dva góly, a pak už se to špatně dotahovalo.“ Ač se Škodovka v první části duelu rychle dostala znovu do nerozhodného stavu, když na 1:1 srovnal v přesilovce 4 na 3 Milan Gulaš, Brno ještě do konce třetiny odskočilo na rozdíl dvou tref. 

V početní výhodě si indiáni pomohli také ve druhé třetině, když znovu Gulaš vyzval právě Kantnera, který se nemýlil: „Přesto bych řekl, že paradoxně dnes naše přesilovky nebyly tak dobré. Můj gól nebyla úplně přesilovková kombinace, puk vyplaval od mantinelu a dostali jsme se do situace dva na jednoho.“ Útočník s číslem 93 si vyčítal třetí brněnskou branku, před kterou namazal puk domácím. Tomáš Plekanec v obranném pásmu Plzně vystihl jeho rozehrávku a řítil se sám na Dominika Frodla, kterého překonal. „Mou trefu přebíjí gól na 1:3, který jsme dostali. Určitě. Něco takového se nemůže v dospělém hokeji stát,“ řekl Matyáš Kantner.

Za stavu 3:2 se plzeňský pohyb v útočném pásmu zlepšil, ale místo dorovnání stavu přišel další brejk Brna, které zvýšilo na 4:2. „Byla to škoda. Kdybychom srovnali na 3:3, mohlo to být jiné. Nestalo se, oni dali na 4:2 a ve třetí třetině si zápas už pohlídali,“ ví Kantner. Během dvou víkendových zápasů si indiáni proti Liberci a Kometě nepřipsali ani jeden bod, inkasovali 12 gólů. „Určitě musíme zapomenout, protože nic jiného se s tím udělat nedá. Kdybychom si alespoň o našich výkonech mohli říct, že  byly dobré, ale to se nedá. Bylo to z naší strany naprosto šílené. Nebyli jsme teď na ty venkovní zápasy připravení, byli jsme pos*aní. Musíme se zlepšit,“ řekl rozhodně Matyáš Kantner.