Ohlasy 16. kolo

Nebyl čas koukat, kdo je kdo, směje se Pour

Do týdne a do dne! Plzeňští indiáni se vrátili po osmi dnech zpět na led pražské Sparty, kde uzavírali náročný blok zápasů před reprezentační pauzou, aby zde dohráli 16. kolo.

Přestože indiáni od začátku utkání měli více ze hry a první třetina skončila na střely vysoko v jejich prospěch (18:6), v 21. minutě prohrávali už 0:2. „Opakovali jsme si, že musíme zůstat v klidu a pokračovat v naší hře. Že ty šance proměníme, i když se nám to v úvodu duelu nedařilo,“ vyprávěl po utkání Jakub Pour. Škodě se podařilo brzy vsítit kontaktní branku, když se trefil Kodýtek. Ale do konce druhé třetiny se skóre už neměnilo.

Vyrovnání přinesla až 45. minuta a byl to právě Jakub Pour, kdo podruhé prostřelil Machovského. Modrobílí trefu oslavili hned na ledě, ale sudí se raději jeli poradit s kolegou u videa, protože puk se rychle odrazil zpět mimo tři tyče. „Viděl jsem, jak vyletěl hned od břevna, takže jsem nevěděl, jestli jsem dal gól, nebo ne. Modlil jsem se, aby to byla ta první možnost,“ smál se Pour. „Kovi mi ale hned říkal, že to šlo do brány, tak jsem věřil víc.“

Dvacetiletý útočník už od zápasu v Třinci naskakuje v elitní plzeňské formaci po boku Jana Kováře a Milana Gulaše. „Užívám si to, že můžu hrát po boku dvou nejlepších hráčů v extralize,“ chválí plzeňské tahouny. A své místo našel i v první přesilovkovém týmu indiánů. Jeho střela z voleje přinesla už dva góly a Pour i novinářům přiznal, že střelu z pravého kruhu trénuje. Dávali sparťané na něho větší pozor? „Přišlo mi, že si ten prostor hlídali a že nás do křížné přihrávky nepouštěli. Povedla se nám jedna, možná dvě. Máme ale sehrané jiné věci, ze kterých můžeme dát gól!“

Indiáni sice prohrávali znovu o branku, nic však nevzdali a na Spartu se znovu dotáhli. To v oslabení ujel Eberle a vyrovnal na 3:3. Utkání pak na plzeňskou stranu otočil navrátilec do sestavy Václav Nedorost. „Čekali jsme, že nás čeká hrozně těžký zápas. Po reprezentační pauze jsme se do toho pomaličku dostávali a celý zápas prakticky museli dotahovat. Jsme moc rádi, že jsme to otočili a vyhráli za tři body, když to minule bylo ‚jen‘ za dva,“ pokračoval. 24 sekund po Nedorostově vítězném gólu se Pour dostal do svižné bitky s domácím bekem Pavelkou, kterou vyhrál. „Na brankovišti byla skrumáž a mě si z ní odvezl jeden sparťan. Šel jsem do toho, nebál se a snad jsem to zvládl. Ale nebyl čas, koukat kdo je kdo,“ s úsměvem uzavřel Jakub Pour.