Preview 8. kolo

Nedělní hokejové odpoledne ve znamení souboje s Vítkovicemi!

Plzeň – Indiáni se po dlouhé cestě k utkání do Olomouce představí před svými fanoušky s celkem rovněž z daleka - s Vítkovicemi.

HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC VÍTKOVICE RIDERA

  LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
6. října 2019
8. kolo Tipsport extraligy

Ostravanům se na úvod předloňské extraligy pomsta za předchozí vyřazení v předkole play-off nevyvedla, před vlastním publikem podlehli 0:2, prosadili se Kubalík a Gulaš, čisté konto udržel Alexandr Hylák. Na západě Čech domácí dvakrát prohrávali, jednou dokonce o dvě branky, přesto uspěli v samostatných nájezdech. Až ve třetím vzájemném měření sil se radovali Vítkovičtí, kteří své publikum potěšili vítězstvím 3:0, poslední slovo ale měli Západočeši – 4:1. Ti začali lépe i v sezóně 2018/19, když jako první celek ve čtvrtém kole připravili domácí o body. A to hned dva. Ostravané se však v odvetě pomstili stejnou mincí a uspěli následně i doma – ve velké bitvě 2:1. Na závěr Škoda své území ubránila 4:2, když v posledních dvou minutách udeřili Kovář s Gulašem. Jakou zápletku nám oba týmy nachystají nyní?


Pod pokličkou Vítkovic

Ridera loňskou základní část zakončila na sedmém místě, dva body za Olomoucí, která tak do čtvrtfinále play-off prošla přímo. Tým tak musel do předkola, kde čekala pražská Sparta. Ta na ledě svého soka padla dvakrát 1:2 a přestože v Praze se nejprve radovali domácí 4:3, postup hostům ve čtvrtém duelu přiřadila výhra 5:1. Ve čtvrtfinále došlo na derby s Třincem. Ten prokázal kvalitu a postoupil hladce 3:2, 3:0, 2:1 a 5:2.

Mužstvo Jakuba Petra doznalo po loňském klidném létě poměrně velké řady změn. Tou nejzásadnější je úprk gólmanské jedničky Patrika Bartošáka do Třince, kterého v brankovišti nahradil explzeňský Miroslav Svoboda. Další bývalý indián Jakub Lev zase odešel do Brna a Miroslav Holec do Jihlavy. Naopak do kádru přímo z Plzně přišel obránce David Kvasnička.

V mužstvu skončili i Josef Hrabal a David Květoň, do Prostějova pak zamířil Jaroslav Mrázek, do Pardubic Radoslav Tybor, do Zlína Roman Szturc, do Olomouce Rostislav Olesz a do kádru Komety Lukáš Kuscera.

Naopak na pomoc přišli z WHL Martin Bodák, z Liberce Dominik Lakatoš, ze Znojma Erik Němec, ze Zlína Nicolas Werbik, ze Sparty Roberts Bukarts, z Brna Alexandre Mallet a z Liptovského Mikuláše Lukáš Žiak.

Nově složené mužstvo v letním období odehrálo devět střetnutí a zapsalo čtyři porážky - 2:4 v Nitře a zbylé tři ve Švýcarsku. 2:4 s Rapperswilem, 2:3 s Zugem a 1:6 s Ambri-Piotta. Naopak výhry se Vítkovice dočkaly po výsledku 4:1 s Davosem, 7:3 ve Znojmě, 5:0 s Trenčínem, 4:2 s Nowym Targem a i 4:2 v nedohraném utkání v Prostějově.

Podobnou bilanci si Ridera přenesla i do extraligy. Padla 1:2 v prodloužení s Olomoucí, 4:5 v nájezdech s Libercem, 0:3 s Brnem a naposledy i s Třincem 4:6. Naopak zvítězila 3:2 ve Zlíně, 4:3 s Třincem, 3:2 v prodloužení na Kladně a 3:2 v Pardubicích.              


Výsledky posledních zápasů

HC Vítkovice Ridera 4
HC Oceláři Třinec 6
(0:2, 2:1, 2:3)

Branky a nahrávky: 32. Dej (Roberts Bukarts, O. Roman), 38. Bukarts z trestného střílení, 45. Černý (O. Roman), 53. O. Roman (Trška, Bukarts) – 7. M. Doudera (A. Nestrašil, M. Stránský), 17. Roth (M. Doudera, A. Nestrašil), 21. Dravecký (D. Musil, Marcinko), 43. Roth (M. Doudera, A. Nestrašil), 45. M. Kovařčík (O. Kovařčík, Hrehorčák), 59. Dravecký (Galvinš).
HC Vítkovice Ridera: Svoboda (25. Dolejš) – Trška, Šidlík, D. Krenželok, Výtisk, Kvasnička, Bodák – Roberts Bukarts, O. Roman, Schleiss – Vopelka, Š. Stránský, Lakatoš – Dej, E. Němec, Mallet – Kurovský, Werbik, Guman.


HC Olomouc 0
HC Škoda Plzeň 4
(0:2, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Pour (Gulaš, Mertl), 20. Čerešňák (L. Kaňák, Indrák), 28. Gulaš (Moravčík, Čerešňák), 47. Pour (Gulaš, Rob).
HC Škoda Plzeň: Frodl (Kolář) – Moravčík, L. Kaňák, Jank, Vráblík, Houdek, Čerešňák – Heřman, Mertl (A), Gulaš (C) – Pour, V. Němec, Indrák – Straka (A), Kodýtek, Eberle – Rob, R. Vlach, Kolda – Kantner.

Statistika nuda je, má však cenné údaje: