Preview 21. kolo

Nedělní odpoledne ve znamení boje ve Vítkovicích!

Plzeň – Indiáni završí náročný týden v Ostravě, kam se vydávají po cestě do Švýcarska a domácím duelu s Olomoucí.

HC VÍTKOVICE RIDERA
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

Ostravar Aréna, Ostrava
24. listopadu 2019
21. kolo Tipsport extraligy

Ostravanům se na úvod předloňské extraligy pomsta za předchozí vyřazení v předkole play-off nevyvedla, před vlastním publikem podlehli 0:2, prosadili se Kubalík a Gulaš, čisté konto udržel Alexandr Hylák. Na západě Čech domácí dvakrát prohrávali, jednou dokonce o dvě branky, přesto uspěli v samostatných nájezdech. Až ve třetím vzájemném měření sil se radovali Vítkovičtí, kteří své publikum potěšili vítězstvím 3:0, poslední slovo ale měli Západočeši – 4:1. Ti začali lépe i v sezóně 2018/19, když jako první celek ve čtvrtém kole připravili domácí o body. A to hned dva. Ostravané se však v odvetě pomstili stejnou mincí a uspěli následně i doma – ve velké bitvě 2:1. Na závěr Škoda své území ubránila 4:2, když v posledních dvou minutách udeřili Kovář s Gulašem. A stejně začala i ročník 2019/20, zvítězila 4:1. Jakou zápletku nám oba týmy nachystají nyní?


Pod pokličkou Vítkovic

Ridera loňskou základní část zakončila na sedmém místě, dva body za Olomoucí, která tak do čtvrtfinále play-off prošla přímo. Tým tak musel do předkola, kde čekala pražská Sparta. Ta na ledě svého soka padla dvakrát 1:2 a přestože v Praze se nejprve radovali domácí 4:3, postup hostům ve čtvrtém duelu přiřadila výhra 5:1. Ve čtvrtfinále došlo na derby s Třincem. Ten prokázal kvalitu a postoupil hladce 3:2, 3:0, 2:1 a 5:2.

V prakticky totožných vodách se mužstvo pohybuje i dnes, naposledy přišla prohra 1:2 na ledě rivala z Třince. Ale pozor, byl to teprve třetí nezdar za posledních deset zápasů. Ztráta na indiány činí devět bodů, ti mají navíc dva duely k dobru.

Tahounem mužstva je Roberts Bukarts, jenž již nasázel deset branek a přidal jedenáct asistencí. Další je v produktivitě Šimon Stránský (8+3) a Ondřej Roman (4+7). Mezi třemi tyčemi pevně působí s úspěšností zákroků 92,5% explzeňský Miroslav Svoboda, 225 minut odchytal i Daniel Dolejš (88,07%).

Vítkovice mají v extralize po Pardubicích nejhorší využití přesilových her, ve druhé polovině startovního pelotonu se pohybuje i schopnost čelit soupeřům v oslabení - devátá. Naopak v té lepší je suma posbíraných trestných minut, rozdaných hitů i zblokovaných střel. Průměrná domácí návštěvnost se pohybuje pod 5500 fanoušky na zápas a je po právě Plzni šestá nejvyšší.


Výsledky posledních zápasů

HC Oceláři Třinec 2
HC Vítkovice Ridera 1
(1:1, 1:0, 1:4)

Branky a nahrávky: 19. P. Vrána (D. Musil), 48. Gernát (Hrňa, M. Stránský) – 32. D. Krenželok (Šidlík).
HC Vítkovice Ridera: Mi. Svoboda (Dolejš) – Šidlík, Kvasnička, Trška, Bodák, Výtisk (C), D. Krenželok, Gregorc – Roberts Bukarts, O. Roman, Schleiss – Lakatoš, Š. Stránský (A), P. Zdráhal – Dej (A), Mallet, Razgals – Baláž, Werbik, Guman.


HC Škoda Plzeň 0
HC Olomouc 3
(0:0, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 23. Irgl (Handl, Vodný), 31. Kolouch (Irgl, Strapáč), 59. Nahodil (V. Tomeček).
HC Škoda Plzeň: Frodl (Kolář) – Budík, Moravčík, Houdek, Čerešňák, Jank, Vráblík, L. Kaňák – Pour, Mertl (A), Gulaš (C) – Straka (A), Kracík, V. Němec – Kantner, Kodýtek, Eberle – Kolda, R. Vlach, Rob.

Statistika nuda je, má však cenné údaje