Ohlasy LIB

Nejsme v lehké situaci, v Třinci to musíme zlomit, velí Sklenička

Plzeň - Podruhé za sebou padli indiáni na domácím ledě 0:5. Karlovy Vary navíc dokázaly s Chomutovem bodovat a Plzeň je nyní poslední. Na tiskové konferenci špatný výkon s Libercem zhodnotili David Sklenička a debutant v extralize Lukáš Sochůrek.

Liberec se vedení ujal na konci první třetiny, kdy skóre zápasu otevřel Milan Bartovič. A tento gól indiány evidentně nalomil... „Nás vždycky takhle nějaký gól nalomí. Samozřejmě víme, že na to musíme rychle zapomínat, ale momentálně se nám to vůbec nedaří,“ mrzí obránce Davida Skleničku.

Do druhé třetiny si v kabině Plzeňané řekli, že bude důležité vyhrávat osobní souboje a nepouštět Liberec do šancí. To se však nepovedlo a Bílí Tygři v prostřední části zápasu šli dokonce do vedení 4:0! „Nevím, co se to stalo. Kdybychom to věděli, tak to určitě uděláme jinak. Nevyšlo to, další zápas tedy musíme začít od znova a konečně urvat nějaké body,“ přeje si Sklenička.

Do branky se po čtvrté brance místo Alexandra Hyláka postavil Lukáš Sochůrek, pro nějž to byl debut v extralize. „Všichni víme, v jaké jsme situaci. Jít do branky za stavu 0:4 nebylo nic příjemného,“ uznává mladý gólman. „Samozřejmě jsem za to byl rád, ale ani jsem si to tolik neužil. Kdybychom vyhráli, bylo by to lepší,“ míní Sochůrek.

Západočeši tak podruhé za sebou vyšli doma střelecky naprázdno (v předchozím případě podlehli Spartě stejným poměrem). „Určitě to není dobrá vizitka,“ ví David Sklenička. „A když už se nám zase podaří dát nějaké góly, tak jich více dostaneme,“ kroutí nechápavě hlavou.

Nyní Škodovku čeká zápas v Třinci který řeší úplně jiné starosti. „Nejsme v lehké situaci, ale v Třinci to už musíme zlomit,“ burcuje plzeňský obránce Sklenička.

Kdo se ale postaví mezi tři tyče, to zatím zůstává otázkou. Ani Lukáš Sochůrek prozatím neví. „Ještě jsme o tom nemluvili. Já zítra odcestuji do Sokolova odchytat zápas za Klatovy a potom se uvidí,“ prozrazuje.

Zápas na ledě Ocelářů vypukne v neděli v 15 hodin.