Ohlasy 19. kolo

Neodehráli jsme dobrý zápas, bod je pro nás zlatý, říká kapitán Milan Gulaš

Škodovka se na ledě Mladé Boleslavi dostala rychle do vedení, domácí stihli ještě v první třetině skóre převážit na vlastní stranu. V části druhé sice Milan Gulaš vstřelil dva krásné góly, jenže indiáni ihned o vedení zase přišli. Nakonec si ze středních Čech odvezli jeden bod za prohru v prodloužení, kterou okomentoval právě kapitán Plzně.

Milan Gulaš po duelu prohlásil, že podle něj se v něm herně Škodovce dařilo vůbec nejméně v aktuální sezóně: „Po průběhu utkání si myslím, že jeden bod je pro nás zlatý, protože dnes jsme odehráli asi nejhorší zápas letošní sezóny. Všude jsme byli o krok později, ale takové zápasy samozřejmě jsou, musíme to hodit za hlavu a jít dál.“

Útočník Plzně samozřejmě ocenil i hru Mladé Boleslavi, která chtěla za každou cenu doma uspět. Stejně jako indiáni, kteří chtěli prodloužit svou bodovou sérii. „Každý chce vyhrávat, také my jsme přijeli sem do Boleslavi s tím, že chceme uspět. Bohužel se nám nepovedlo zachytit tempo od začátku do konce, že nám tam napadaly góly, to bylo fajn, ale celkově, jak už jsem říkal, je pro nás bod zlatý,“ připomněl Gulaš.

První vyrovnání Mladoboleslavských přišlo v úvodní třetině jen pár desítek vteřin po úderu Vojtěcha Němce, jenž otevřel, rozhodující trefu vstřelili Bruslaři v prodloužení během přesilové hry.  „Těžko se mi to hodnotí, myslím, že první gól neměl platit, protože padl po jednoznačném icingu. A před posledním gólem přišel faul – v tak vypjatém momentu to asi opravdu musí být stoprocentní. Faul se pískal, také si myslím, že to asi nebylo. To jsou dvě branky. Kdyby to tak nebylo, možná bychom brali tři body. Ale říkám, že s naším výkonem musíme být s bodem spokojení, protože my jsme dnes neodehráli vůbec dobrý zápas,“ říká Milan Gulaš.

Západočechy stále souží rozsáhlá marodka. „Důležité je, že i když máme plno kluků mimo sestavu, tak zápasy zvládáme. Pořád to nějak lepíme, hodně hrají mladí kluci, kteří nabírají zkušenosti, pro ně jsou to skvělé zápasy. Vypořádáme se s ním dobře, dá se říct, že jsme prodloužili bodovou sérii, což se nám podařilo,“ těší plzeňského kapitána, který připomíná bodovou sérii Plzně, která byla již zmíněna. Indiáni bodovali posedmé v řadě.

Do hry se kvůli absencím dostávají mladíci, kteří každým zápasem berou větší a větší čas na ledě. Jmenovat můžeme Sebastiána Maláta, Michala Houdka, velký prostor stále dostávají i další mladí borci. „Když jsem začínal v áčku, byla tehdy v týmu podobná situace, tak jsem naskočil do velkého hokeje. Jak jsem říkal, pro mladé kluky je to dobrá šance, když ji vezmou za správné pačesy, tak z nich mohou mít dobří hráči. Je to plus pro nás jako klub, že vychováváme odchovance, tihle kluci to pak jednou převezmou a budou tým táhnout,“ věří Milan Gulaš.