Ohlasy 35. kolo

Nepodali jsme špatný výkon, ale měli jsme spoustu vyloučených hráčů, mrzí Jakuba Poura

K dalšímu zápasu se modrobílá družina vydala na opačný kout republiky, kde se utkala s Vítkovicemi. Ačkoliv indiáni v zápase třikrát vedli, nemají ani bod. Dvě branky Plzně vstřelil Jakub Pour, který nám po zápase řekl čerstvé dojmy z utkání.

Utkání pro Plzeň nezačalo špatně, díky aktivní hře se již v páté minutě dostala Škodovka do vedení, když Malátovu přihrávku zužitkoval přesnou ranou do šibenice Petr Kodýtek. Ve zbytku utkání indiáni ještě dvakrát vedli o jednu branku, ale domácí vždy přispěchali s odpovědí. Zvrat přišel v poslední periodě, kdy se trefil v přesilové hře Lakatoš a díky němu Vítkovice mohou slavit zisk tří bodů. „Nepodali jsme špatný výkon, ale měli jsme v zápase spoustu vyloučených hráčů, což nás sráželo, stálo hodně sil a Vítkovice toho dokázaly využít,“ mrzí Jakuba Poura.

V utkání padlo celkově sedm branek a rovnou tři hráči zažili dvougólový večer. Kromě zmiňovaného Poura to byli na domácí straně Lakatoš s Hruškou. Právě druhý jmenovaný reagoval na branky Poura. „To jsem ani nevnímal, že zrovna on vždy odpověděl na náš gól. Bohužel mu to tam spadlo, s tím teď už nic neuděláme a domů se vracíme s prázdnou.“ Rozhodující moment byl zřejmě druhý gól Hrušky, který padl v poslední vteřině druhé třetiny. „Určitě byla škoda, že jsme inkasovali takhle do kabin. Kdybychom šli do šatny s vedení, jistě by se nám pak hrálo ve třetí třetině lépe. Bohužel nás trošku srazil a my jsme to už nedokázali zvrátit,“ říká hráč s číslem 64 na zádech.

Pojďme se nyní trošku detailněji podívat na gólové momenty plzeňského hráče. Zkraje druhé třetiny se Plzeň ujala vedení 2:1 a velký podíl na tom měl hostující kapitán. „U prvního gólu to byla především parádní nahrávka od Milana Gulaše, za což mu děkuji.“ Následně Pour ještě jednou dokázal poslat hosty do vedení, tentokrát trochu netradičně od zadního mantinelu. „Při druhém gólu to byl rychlý protiútok, nahrával jsem Luboši Robovi a po jeho ráně jsem viděl, že brankář je trochu mimo brankoviště, tak jsem to zkusil a naštěstí se to odrazilo do brány,“ popisuje své lepší chvilky v zápase Jakub Pour.

Od první minuty nastoupil do plzeňského brankoviště Dominik Pavlát, leč zákrok si připsal i jeho kolega Frodl, který plzeňským trenérům ukázal, že je na střídačce vždy připraven. Vyhozený kotouč zachytil do lapačky, všiml si toho momentu i Pour? „Vím o tom moc dobře, jelikož kdybych zrovna já neuhnul, tak jsem měl puk na čele. Následně to skvěle chytil, trošku jsme se tomu zasmáli, ale to je dneska tak vše,“ říká na závěr s lehkým úsměvem na tváři autor dvou branek Jakub Pour.