Ohlasy 1.kolo

Nepovedenou třetinu již příště nesmíme dopustit, shodují se Mertl s Houdkem

Plzeň - Reklamu na hokej předvedli indiáni a sparťané v rámci úvodního extraligového kola. Zápasu nechyběly góly, skvělé obraty, ale i pěstní souboje.

Tomáš Mertl se vrátil do modrobílého dresu a hned obranu soupeře zatížil čtyřmi body: "Můžeme být spokojení s tím, že jsme to nevzdali a dokázali zpátky vše vrátit alespoň na 6:6. To je takové pozitivum na další zápasy." Plzeň šla do úvodního extraligového souboje s osmi výhrami v řadě, čtyřmi v Lize mistrů, kde si i zajistila předčasný postup ze skupiny. "Je to kvalitní soutěž, mělo to svůj vliv. Na druhou stranu ani Sparta neměla v přípravě jednoduché protivníky. Oba celky měly těžké soupeře a to se projevilo i dnes," říká šikovný útočník. 

"Nám se povedlo jít do pohodlného vedení, v úvodní části nám tam napadaly branky. Bohužel jsme si ho neudrželi, ve druhé části jsme byli takoví nebozí a zase se povedlo skórovat domácím. Čtyři góly za periodu se nám ale nesmí stávat," uzavírá třiatřicetiletý kanonýr, jenž dnes zapsal na své konto branku a tři přihrávky.   

Do vývoje střetnutí také výrazně promluvil nadějný devatenáctiletý odchovanec Plzně Michal Houdek. V polovině střetnutí předvedl boxerskou vložku hodnou zkušených bojovníků. "Já jsem akorát vlezl na led, když jsem viděl, jak spoluhráče atakoval soupeř - vysekl mu hokejku z ruky. Jel jsem ho bránit a že to dopadlo až takovým způsobem mě mrzí. Nečekal jsem, že můj zákrok bude veden až takovou silou." Urostlý bek naráží na krosček, za který nakonec vyfasoval trest do konce střetnutí a domácí volali i po dodatečném disciplinárním postihu. "Nevím, co k tomu dodat. Vím, že komise posuzuje takové zákroky, tak věřím, že i toto posoudí spravedlivě," neschovává se.  

"První utkání extraligy bylo pro všechny důležité. I proto ten vývoj podle toho vypadal - hrálo se nahoru dolů, nikdo nic nevzdal. Atraktivní to muselo být i pro diváky," popisuje samotný duel a stejně jako spoluhráč Tomáš Mertl se vrací i k nepovedené prostřední části: "Šli jsme do ní s vedením 3:1 a dopadla tak, že to bychom rozhodně neměli dopustit, i když jsme se i přesto dokázali vrátit zpět na 6:6. Jen jen škoda, že jsme si za ten velký comeback neodvezli bonusový bod z prodloužení." 

Domácí extraligová premiéra čeká na modrobílé již v neděli, kdy na svém ledě přivítají od 16:30 Litvínov.