Rozhovor před ZLN - PLZ

Nezdary jsou za námi, nyní nás čeká důležitý souboj ve Zlíně, vyhlašuje Petr Kodýtek

Plzeň - Jeden den volna a modrobílí opět vyrážejí do boje. Navíc musejí absolvovat i dlouhou cestu, představí se totiž ve Zlíně.

Naposledy na ledě Beranů přitom hráli přibližně před měsícem vinou dohrávky. Velký boj nakonec skončil vítězstvím domácích po obratu 2:1, forvard Petr Kodýtek byl již tou dobou na srazu národního mužstva. „Bylo to utkání, do kterého už jsem naskočil nemohl. Ale co říkali kluci, tak to vůbec nebyl jednoduchý zápas, dohnalo nás neproměňování šancí. V tom se musíme zlepšit a také bude důležité, jak budeme hrát s pukem,“ vypráví.

Jak již bylo řečeno, Škoda má mezi duely s Libercem a ve Zlíně jediný den volna, přesto stihla se svými odchovanci Lukášem Kaňákem a právě hráčem s osmaosmdesátkou na zádech prodloužit hráčské kontrakty. Na pořadu dne ale samozřejmě byla i příprava na další extraligové kolo. A to jak na ledě, tak formou videoporady. „Soustředíme se nyní na hru s pukem, důležité jsou také situace v našem obranném pásmu. Především pak ale nesmíme být tak často vylučovaní, to nás docela sráží. Posledních pár utkání nás to asi stálo nějaké body,“ nastiňuje a dodává, že ale nepovedené duely jsou již minulostí: „To už je ale za námi, nyní nás čeká důležitý souboj ve Zlíně.“

Stadion Luďka Čajky patří k těm, na kterých bývá v chladném období řádná zima. „Když je člověk v tempu, tak mu to tak ani nepřijde. Samozřejmě začátek je tam trochu mrazivý, ale důležité je se do toho rychle dostat, ideálně během prvních rychlých střídání,“ uzavírá.

Utkání sedmatřicátého kola pochopitelně netrpělivě vyhlíží i hlavní kouč Plzně Ladislav Čihák, který i přes nedělní nezdar s Tygry své svěřence za předvedenou hru chválil, nyní je jasným cílem bodovat. „Nesmíme dělat fauly, to v první v řadě. A také být trošku produktivnější. V minulém utkání proti Liberci to Guli se Suchošem krásně sehráli v početní výhodě, tím jsme si pomohli. I vyrovnávací gól, v nelehké situaci, kdy zbývalo pár minut do konce a Kani to skvěle hodil na bránu, kam si dobře sjížděl Kody. Prostě se to od něj odrazilo, takové trefy my teď potřebujeme. Za to jsem rád, ale musíme i při hře pět na pět přidávat další a být produktivní,“ říká.

Sám si přitom na prvním vzájemné měření sil na ledě Beranů z poloviny prosince moc dobře vzpomíná a ví, že ani nyní nečeká na jeho družinu nic snadného, byť je Zlín v tabulce na předposlední příčce: „Velice nepříjemné utkání, prohráli jsme 1:2. Zase jsme u toho, musíme jednoduše dávat více gólů, máme málo střel na bránu. To je náš letošní problém. Vloni jsme stříleli nejvíce, letos nejméně. V tom se musíme zlepšit, abychom uspěli.“

Fota: Roman Turovský