Ohlasy 35. kolo

Nic jiného než střílet neumím, říká s úsměvem Dominik Kubalík

Ostrava – Nejlepší extraligový střelec opět úřadoval. Dominik Kubalík pomohl brankou k výhře indiánů na ledě Vítkovic a utkání zhodnotil společně s Miroslavem Preisingerem, který si v Ostravě připsal první body v sezoně – gól a asistenci.

Škodovka měla do zápasu skvělý vstup, když se v úvodní pětiminutovce prosadila v rozmezí 61 sekund dvakrát. „Začali jsme tak, jak jsme chtěli. Vítkovice tím byly zaskočené,“ řekl Kubalík. „Chtěli jsme na ně vlétnout a podařilo se nám to. Možná jsme je tím překvapili, ale pak domácí začali hrát lépe a zápas se postupně vyrovnal,“ přitakal Preisinger.

Sám Dominik Kubalík navyšoval na 2:0 v přesilové hře. Přiznal, že akce byla přesně takto plánovaná. „Já ani nic jiného než střílet neumím,“ smál se. „Áda Stach to dal na Kácu (Petra Kadlece) a ten automaticky věděl, že mi to dá na volej. Já zavřel oči a vystřelil. Takhle to zkoušíme i na tréninku,“ popsal Dominik Kubalík danou situaci.

V 56. minutě vstřelil poslední branku duelu Miroslav Preisinger, který využil přečíslení dva na jednoho. A znovu u toho byl jako nahrávač David Stach. „Poslal mi to vzduchem, takže jsem se trochu bál, že mi to přeskočí hokejku. Naštěstí mi to dopadlo přesně na ni a už jsem to neměl těžké,“ byl spokojený slovenský útočník. Kromě gólu přidal i asistenci a bodoval poprvé v sezoně. „Konečně se mi to tam nějak odrazilo. Trenéři do mě hustili, abych se snažil střílet a tlačit do brány,“ přiznal Preisinger.

Novoročního vítězství si západočeská kabina velice váží. „Každý chce na začátku roku vyhrát, takže to je velmi důležité. Doufám, že nás to nakopne,“ přeje si Miroslav Preisinger. „Jsme rádi, že jsme do roku 2017 vkročili vítězně. Utkání jsme po bojovném výkonu zvládli, nevyšlo nám jen pár minut ve druhé třetině,“ liboval si Dominik Kubalík.

Svou osmnáctou brankou v sezoně potvrdil roli kanonýra a již několik kol vede tabulku kanonýrů celé soutěže. O obhajobě koruny krále střelců ale moc nepřemýšlí. „Tým je na prvním místě, hlavně když se nám tolik nedaří. Bylo by fajn, kdybych to obhájil, ale teď je nejdůležitější vyhrávat,“ hlásí český reprezentant.

Na výhru v Mladé Boleslavi tak Škodovka navázala perfektně. Teď to převést do domácích zápasů – to přesně zní z kabiny indiánů. „Už jen kvůli fanouškům bych si to přál, dlouhodobě se nám doma nedaří. Nevím, čím to je, ale věřím, že si to domů přeneseme,“ říká odhodlaně Kubalík. „Domácí fanoušky už musíme také potěšit výhrami. Hned v pátek máme šanci!“ vyhlíží duel s Litvínovem Preisinger.