Ohlasy LUG

Oba venkovní zápasy jsme zvládli na jedničku, celý tým předvedl kvalitní výkony, těší Jakuba Kindla

Díky další výhře si indiáni vybojovali v hokejové Lize mistrů postup mezi šestnáct nejlepších týmů. Obránce Jakub Kindl patřil v Luganu znovu mezi opory plzeňské defenzivy, po dvou venkovních duelech chválil všechny své týmové kolegy. A na ledě švýcarského vicemistra si užil mnoho zajímavých chvil.

Jakube, jak byste zhodnotil plzeňské venkovní výkony v Champions Hockey League?

Myslím si, že jsme odehráli dobře oba víkendové zápasy. Celý tým předvedl kvalitní výkony – všechny čtyři útoky, všech šest beků a oba dva gólmani. Zvládli jsme to na jedničku.

V duelu proti Luganu došlo k potyčce u mantinelu, po které se do vás pustil domácí kapitán Lapierre. Ten poté musel předčasně do sprchy. Jak jste celou situaci viděl vy?

Nechtěl jsem protihráče dohrát, abych ho poslal hlavou proti mantinelu. A poté jsem si uvědomil, že kdybych se pustil do nějaké šarvátky, tak bych tím jen zbytečně oslabil tým. Vzal jsem to sportovně, věděl jsem, že když se do mě pustí, tak asi dostane trest do konce utkání, což se i stalo. Nakonec své mužstvo oslabil on.

Před začátkem CHL si všichni uvědomovali, že na Plzeňské čeká hodně těžká skupina. Ale po čtyřech zápasech mají indiáni na kontě čtyři výhry, k tomu navrch postup. Čekal jste to?

Ne že bych to čekal, ale náš tým je také hodně kvalitní. Šli jsme do toho s pokorou, pokračovali jsme třetinu od třetinu. Zároveň jsme vůbec nekoukali, s kým budeme hrát za týden další zápas. Šli jsme v klidu krok po kroku. Nakonec všichni viděli, že tým máme velice kvalitní, hráli jsme výborný hokej.

Je to velké povzbuzení před startem extraligy?

Myslím si, že určitě ano. Změřit si síly s nejlepšími týmy z Evropy, to vůbec není špatné, je to hlavně dobré pro sebevědomí všech kluků. Během startu v extralize nás to posune dál.

Existuje z vašeho pohledu něco, na co si musí dát plzeňští hokejisté pozor, případně vylepšit?

Pořád se najdou věci, které se dají zlepšovat. Na videu si takové situace rozebereme, abychom věděli, kam se můžeme dál posunout. Hokej se hraje nahoru a dolů, chyb je během zápasu spousta. Pořád musíme pracovat a zlepšovat se. Na vavřínech určitě neusneme, v týmu je mnoho starších kluků, kteří by něco podobného ani nepovolili! Parta je suprová a všichni táhneme za jeden provaz.