Kremláček v U18

Osmnáctka dvakrát zametla se Švýcary! Indián Kremláček: Nyní chceme uspět na Hlinka Gretzky Cupu!

Plzeň - Mladí reprezentanti se vrátili z úspěšného tripu do Švýcarska. V Romanshornu totiž naplno bodovali s domácí reprezentací v obou střetnutích.

Reprezentační osmnáctka brala dvojduel jako generálku na Hlinka Gretzky Cup, který startuje již pátého srpna. V Břeclavi se čeští mladíci nejprve postaví USA, poté již v základní skupině samotného turnaje právě Švýcarsku, Finsku a Kanadě. Stejně jako nyní, i na samotném turnaji nebude chybět řada indiánů. Pozvánku obdrželi Daniel Malák, Vladimír Kremláček a Sebastián Malát. Jako náhradníci navíc figurují ve výběru Karla Berana i Václav Adamec a Jan Slanina.

Stejné složení bylo i na právě skončené akci ve Švýcarsku. Čeští mladíci v prvním střetnutí zvítězili 5:1, když museli otáčet vývoj duelu, o den později vyhráli 4:1, to domácí snižovali na 1:2. Třetí branku vsítil v úvodním zápase plzeňský obránce Vladimír Kremláček.  

Vláďo, dvě výhry ve Švýcarsku, to se asi na začátek sezóny cenní, že?
Ano, souhlasím. Bylo hlavní, abychom do sezóny vstoupili vítězně, což se nám podařilo. Doufáme, že to takhle bude pokračovat i nadále.

Co podle vás rozhodlo? Hlavně obrana byla prakticky bezchybná...
Hráli jsme tak, jak jsme si řekli. Snažili jsme se určovat tempo a vývoj hry a to se nám až na menší výpadky dařilo. Výborně nám fungovalo oslabení, což bylo důležité.

Byl v utkáních rozdíl nebo si byla podobná?
První zápas jsme byli ze začátku trošku zaskočeni, protože na nás Švýcaři vletěli. Prvních deset minut jsme se vzpamatovávali, co se vlastně děje. Pak jsme ale začali hrát svoji hru a po zbytek zápasu jsme dominovali. Druhé střetnutí už jsme si začátek pohlídali a dotáhli jsme duel do úspěšného konce. Co nás zužovalo, bylo oslabení. Byli jsme příliš vylučovaní a to nás může na turnaji mrzet. Tohle musíme zlepšit.

Vy osobně jste se navíc gólově prosadil, jak byste situaci popsal?
Začalo to tak, že jel Malatis sám na bránu a nedal. Pak jsem dostal nahrávku po modré a přede mnou bylo úplně volno. Navíc Seba skvěle clonil gólmanovi, takže už jsem to měl snadné. Gólman nic neviděl, stačilo trefit bránu.

Bylo těžké hrát v těchto vedrech?
Snažili jsme se nezdržovat na sluníčku, protože bylo strašné horko. V hale pak bylo docela příjemně, takže jsme se tam i rozcvičovali nebo si kopali.

Reprezentační osmnáctku nyní čeká prestižní Hlinka Gretzky Cup. Jak se na něj těšíte?
Samozřejmě se těším moc. Máme výborný tým a každý zápas budeme chtít vyhrát. Pokud budeme hrát tak, jak si řekneme v kabině, tak máme šanci na úspěch.

Navíc jste minimálně tři Plzeňáci, to je super, že?
Jsme rádi, že jsme přesvědčili trenéry, aby nás vzali. Navíc se známe už dlouho, takže mezi sebou máme i nějakou tu chemii. Je to super.

Jak těžká byla v klubu letní příprava?
Oproti minulým rokům jsme měli poprvé soustředění mimo zimák, a to na Šumavě. Tam to bylo hodně kritické. Všichni jsme si hrábli až na dno svých fyzických i psychických sil. Jinak se příprava nijak zásadně nelišila. Samozřejmě tohle období nikdo nemá rád, ale musí to být.

Vláďo, děkuji za rozhovor, ať se i nadále daří!