Marcel v U18

Osmnáctka má za sebou další kemp! Indián Marcel: Mistrovství je velké lákadlo!

Plzeň - Čeští mladíci si dopřáli po měsíci opět téměř týdenní soustředění. I místo zůstalo stejné - nedaleko Brna ve Vyškově.

Vloni na jaře se světový šampionát kvůli nemoci COVID-19 neuskutečnil, letos by se ve druhé polovině dubna hrát v americkém Plymouthu mělo. Češi v základní skupině narazí na Rusko, Finsko, Německo a domácí výběr. A protože jsou kvůli přísným vládním opatřením veškeré mládežnické soutěže, prakticky i společné trénování, pozastaveny, snaží se trenéři osmnáctky Jakub Petr a Tomáš Martinec s Radimem Skuhrovcem své svěřence připravit jak jen to je možné. 

Protože přátelské mezistátní duely nejsou možné, alespoň se mužstvo schází, jak jen to jde. V září se společný kemp uskutečnil v Plzni, poté v prosinci a nyní ve Vyškově. „Cílem nebyla kondice, cílem bylo nás kluky, kteří jsme ještě nebyli letos v U18, seznámit s herním systémem a pilovat ho,“ prozrazuje indián Marcel Marcel.

Fungování během tvrdých protikoronavirových opatření ovšem bylo stejně jako na předešlých srazech podobné. Zajetý systém byl prakticky stejný každý den. „Nejprve jsme měli snídani, po které následovala cesta na zimní stadion. Začínali jsme menší suchou přípravou, na které jsme pilovali systém pomocí různých her. Poté jsme měli trénink na ledě a oběd na hotelu. Po chvíli odpočinku během poledního klidu byla svačina a porada. Pak jsme se znovu přemístili na zimní stadion, měli rozcvičku, standardní trénink na ledě a po večeři další poradu. Pak již jen spát a tak prakticky celý týden,“ popisuje autor dvou branek v letošní sezóně juniorů, která po pár zápasech od přelomu září a října stojí.

Program byl tedy našlapaný, trenéři se pokusili z celých šesti dní vytěžit maximum. Ale i kdyby se volná chvilka přeci jenom našla, přísná hygienická opatření toho příliš nepovolovala. „Vlastně jsme prakticky nemohli nikam. Žili jsme v takzvané bublině. Ale já osobně jsem to nijak nepociťoval, on ten čas stejně nebyl. A když už ano, tak jsem ho raději věnoval regeneraci,“ popisuje a s úsměvem dodává, že se reprezentanti popasovali i ve virtuálním prostředí: „Párkrát jsme našli chvilku, tak jsme s klukama hráli hry na Playstationu.“

Samozřejmě se hráčům nevyhnulo ani povinné testování: „Na kemp jsme museli přivézt negativní test. Následoval přezkum v průběhu soustředění a samozřejmě také na konci při odjezdu,“ vypráví mladý forvard, který závěrem dodává, že pozvánka mu udělala velkou radost a blížící se mistrovství světa je velkým lákadlem: „Ano to je. Je to obrovská čest a možnost se ukázat světu.“