Soukup v U18

Osmnáctka má za sebou kemp v Plzni. Indián Soukup: Hotel - autobus - zimák a opačně

Plzeň - I v dnešní nelehké době se podařilo úspěšně uspořádat reprezentační sraz, čeští mladíci do osmnácti let si dali dostaveníčko v západočeské metropoli.

Pětidenní soustředění v Plzni probíhalo za přísných hygienických opatření. Hráči i členové realizačního týmu byli testováni na covid-19 před zahájením akce i na jejím konci. Z "domácích" hráčů se pozvánky dočkali David Špaček a Dominik Soukup, oba hájí barvy juniorů indiánů. Stejně tak Marcel Marcel, jenž byl mezi náhradníky.

„Nebylo to až tak o dovednostech, ale šlo spíše o to hráčům skrz jednotlivá cvičení, porady, videa či individuální pohovory dostat do krve systém hry, kterým se chceme prezentovat v letošní sezóně,“ uvedl Jakub Petr pro Český hokej a k opatřením dodává: „Vždycky je nějaké plus a mínus. Nemohli jsme například využít hráče ze Skandinávie či Švýcarska, ale zase třeba mohli ze zámoří, protože ještě neodjeli. Věřím ale, že na další oficiální přestávky již budeme kompletní. Ale rozhodně si na nic nechceme stěžovat, protože je spoustu jiných oborů, pro které je dnešní doba mnohem složitější a těžší.“  

Dominik Soukup
Dominiku, jaký kemp byl? 

Určitě dost náročný, protože trenéři po nás chtějí velmi fyzicky náročný styl hry. Ale jinak jsem samozřejmě rád, že jsem se mohl zúčastnit a po dlouhé době zase vidět s kluky, se kterými se tak často nepotkávám.

Co jste všechny absolvovali? 
Měli jsme dva tréninky na ledě ráno a odpoledne, po každém samozřejmě výklus a protažení, protože v tak náročném programu je regenerace velmi důležitá. Před snídaní a večeří nám týmový doktor vždycky měřil teplotu a dezinfekci jsme měli vesměs na každém kroku. Bylo to velmi náročné, museli jsme mít roušky všude, dokonce i v kabině. Ale časem jsme si na to zvykli a brali jsme to jako nezbytně nutné.

Co bylo účelem kempu nebo na co jste se nejvíce zaměřovali? 
Tak účelem bylo poznat se s realizačním týmem, který se od loňské sezóny celý kompletně změnil. Trenéři nám říkali, jaký bude systém, co budeme hrát v obranném pásmu a co naopak v útočném. Takže největší zaměření bylo systémové, protože v klubu každý hraje něco jiného.

Bylo jistě fajn, že byl kemp v Plzni, že?
Ano, nějaká výhoda to byla, protože po sobotním zápase jsem nemusel cestovat někam na druhou stranu republiky, ale měl jsem to, jak se říká, za barákem (úsměv). Měl jsem v plánu kluky někam vzít, jenže z důvodu opatření jsme nemohli nikam. Měli jsme to nastavené hotel - autobus - zimák a opačně.

Jak se osobně cítíte? 
Sám se necítím ještě úplně komfortně, ve čtvrtek mi končila již moje třetí karanténa. Takže to není úplně optimální, ale budu se snažit, abych se zápas od zápasu zlepšoval a vracel tu důvěru, kterou v týmu dostávám.

S juniory se pomalu dostáváte do provozní teploty. Zápasové tempo jistě přišlo vhod, že?
Je super, že už jsme začali hrát utkání, osobně mám rád, když se hraje víc duelů, abych byl stále v tempu. Snad se s klukama budeme zápas od zápasu zlepšovat a najedeme na vítěznou vlnu. Měli jsme těžký začátek - dvě karantény, tak snad už nás nic nezastaví a dojdem si pro vysněný titul!

Dominiku, děkuji za rozhovor, ať se i nadále daří!

FOTO: Karel Švec / Český hokej