5. třída před ligou

Páťáci jsou po karanténě a již vyhlížejí start soutěže!

Plzeň - Mladí indiáni završují období příprav, popasovat se však museli i s karanténou kvůli pandemii nového typu koronaviru.

Páťákům vloni chybělo ke konci sezóny symbolicky pět utkání. Sezóna sice začala nepovedenou přestřelkou s Třemošnou, ovšem poté již celkem klopila hlavy pouze čtyřikrát v celkových devatenácti utkáních. Desetkrát přitom nasázeli Západočeši dvojciferný počet branek. Vše tak bylo ukončeno pro indiány na celkové třetí příčce.

Letos pro mladé pušky soutěž začíná třetího října domácím soubojem s Třemošnou, soupeři postupně budou také Klatovy, Rokycany, Wolves, Tachov a Domažlice, se všemi se indiáni potkají třikrát. 

Západočeši již letos bojovali na Košutce, velkého turnaje se se zúčastnilo 9 týmů. Hrálo se systémem, kde každých 20 minut čistého času bylo počítáno samostatně. Plzeň hrála v základní skupině s EAC Vídeň Capitals 2:2, 3:0, s HC Ďáblíci Nový Jičín 2:7, 3:5, s HC Oceláři Třinec 2:4, 4:2 a s HC Střelci Jindřichův Hradec 0:1, 3:1. Ve čtvrtfinále se již hrálo 2 x 20 minut na jeden výsledek a s pozdějším vítězem turnaje Wolves Škoda padla 2:8.       

„Kluky už trénuji druhým rokem, tak se dobře známe. V srpnu jsme se účastnili turnaje v Plzni na Košutce, kde jsme bohužel vypadli ve čtvrtfinále. Následně po turnaji jsme museli celá třída do karantény, ta nás přibrzdila. Nyní se opět vracíme do tréninku a těšíme se konečně na zápasy na celé hřiště,“ popisuje lodivod Milan Volák. 

Rozpis sezóny ZDE!