Páťáci slavili

Páťáci ovládli turnaj napříč všemi dovednostmi!

Plzeň - První dubnovou sobotu uspořádal klub HC Škoda Plzeň turnaj 5. tříd (hráčů narozených v roce 2008). Soupeře měli domácí hráči v týmech karlovarské Energie, pražské Slavie a partnerského Meteoru Třemošná.

Turnaj nebyl pouze hokejový, i když ten byl samozřejmě hlavní náplní sportovního dne. Mladí hokejisté si poměřili síly ještě ve fotbalu, basketbalu a v plavání. Hokejový turnaj se hrál systémem každý s každým s hrací dobou 2x18 minut čistého času, fotbal a basketbal každý s každým na 2x8 minut hrubého času. Na plavání vybral každý tým 4 hráče, kteří se "podělili" o 400 metrovou trať formou štafety. 

Mladí indiáni v tomto čtyřboji slavili tři prvenství a jedno druhé místo.

Nejdříve ovládli hokejový turnaj po výhrách 8:1 s Třemošnou, 9:0 s Energií Karlovy Vary a 6:3 se Slavií Praha. 

Následně nenašli přemožitele ani ve fotbale, kde po výhrách 5:1 se Slavií, 2:1 s Třemošnou a remíze 3:3 s K.Vary slavili další vítězství.

Na to navázala i čtveřice na plavání, která odplavala štafetu nejrychleji ze všech týmů.

Pouze v basketbalovém turnaji nestačili na hráče Slavie, ale i tak z toho bylo krásné druhé místo. 


František Roubal, trenér indiánů, tak mohl být více než spokojen: ,,Jsem moc rád, že jsme měli možnost ještě na konci sezóny odehrát tento turnaj. Byl trochu jiný, než ty ostatní v sezóně. Organizačně náročnější, ale s pomocí ostatních rodičů se nám to podařilo zvládnout. Měli jsme jen pozitivní ohlasy. Mimohokejový program byl pro všechny zúčastněné příjemným zpestřením. V hokejovém turnaji nám kluci udělali radost hlavně tím, že ostatní týmy dokázali přehrávat a převyšovali je bruslením. Za celou sezónu dávám klukům za jejich práci a přístup palec nahoru."