Plzeň NEJ

Plzeň je nejlepším českým týmem v evropském žebříčku hokejových klubů!

Indiáni mají za sebou vynikající ročník 2018/2019, nyní se Škodovce dostalo za výkony v této sezóně veliké pocty! V tradičním vyhlašování nejlepších hokejových týmů Evropy se Plzeň stala nejlepším českým klubem.

Seznam nejlepších evropských hokejových celků zveřejnil francouzský server Passion Hockey, v žebříčku je představeno pořadí 250 mužstev. Plzeňský tým se umístil na úžasném jedenáctém místě, stal se tak nejlépe hodnoceným klubem z české Tipsport extraligy! Oproti loňskému ročníku si indiáni polepšili o jednu příčku, v první desítce hodnocení se umístily velké kluby, převážně z Ruska (celkovým vítězem je CSKA Moskva) a severu Evropy, Západočeši jsou tak v opravdu nablýskané společnosti. 

Za tímto umístěním modrobílých stojí výtečné výkony, které Plzeňané v loňském ročníku předváděli. Ať už se jednalo o představení v české nejvyšší soutěži, kde Škoda bojovala až do sedmého zápasu o finále play-off a nakonec brala bronzové medaile, či o putování Champions Hockey League, kde indiáni rovněž došli až do semifinále soutěže. Tam sice nestačili na švédskou Frölundu, přesto získali v Lize mistrů rovněž třetí místo a výtečné renomé.

Škodováci za sebou v hodnocení nechali druhý nejlepší český tým, kterým je brněnská Kometa, o tři místa. Osmnáctí jsou Bílí Tygři z Liberce, dvacátý je mistr z Třince. Pro indiány se jedná o další velké ocenění za odvedenou práci!