Mládež jde do boje

Plzeňská mládež v přípravě zářila, tento týden již startují ostré boje!

Plzeň – Na jaře indiánské týmy sbíraly jeden úspěch za druhým a nejinak tomu bylo i v přípravě. Ta nyní končí a naplno tak startuje nová sezóna.

Velkou novinkou je také za velké podpory města a kraje vznik Akademie ČSLH. Projekt má inovovat celý sportovně výchovný proces v klubech. Na základě zkušeností, nových poznatků v oblasti tréninku a výchovy a informací z vyspělých hokejových zemí, vytvořilo sportovní oddělení ČSLH systém pro komplexní rozvoj hráčů. Cílem projektu je výchova špičkového mládežnického hráče schopného konkurovat nejlepším hráčům ve světovém měřítku ve spojení s absolvováním středního vzdělání.


Junioři

Úřadující mistři odehráli v rámci přípravy devět zápasů. Na úvod skolili České Budějovice 4:2, pomyslný bod brali po nájezdech v Liberci 4:5 a radovali se také v západočeském derby v Karlových Varech po výsledku 3:1. Následně přišel turnaj v Litvínově a čtyři střetnutí během dvou dní. Modrobílí padli s Chomutovem 2:6 a domácím výběrem 1:3. Pak se ale již Západočeši vrátili na vítěznou vlnu, když po velké přestřelce udolali Spartu v nájezdech 6:5 a Slavii 6:5 v základní hrací době, přestože prohrávali 0:4 a 1:5! Výsledkem tak bylo těsné, ovšem nakonec nepopulární, čtvrté místo. V odvetě s Tygry ještě modrobílí uspěli 6:4 a v generálce na extraligu stejným výsledkem i proti Energii.

Podrobnosti přípravných zápasů ZDE!

Rozhovor s trenérem Davidem Brukem před startem extraligy ZDE!

Prvním soupeřem v rámci extraligy bude tým ČEZ Motor České Budějovice v Home Monitoring Aréně ve čtvrtek 7.9.2016 od 17:00 hodin!

Starší dorostenci

Taktéž úřadující mistři odehráli v rámci přípravy deset utkání, generálka je čeká proti Třemošné ve středu 6.9.2017 od 17:00 hodin v Home Monitoring Aréně. Zatím zaznamenali pouze dvě porážky – v Liberci a s německým Kölner Haie. Další celky našich západních soupeřů - Eisbären Berlin a Starbulls Rosenheim Západočši zničili při celkovém skóre 14:2. Do programu se také vešel přípravný turnaj. Modrobílí v Litvínově kralovali ve všech čtyřech utkáních a pověsili si na krk zlaté medaile!

Podrobnosti přípravných zápasů ZDE!

Prvním soupeřem v rámci extraligy bude tým Piráti Chomutov v Home Monitoring Aréně v sobotu 9.9.2016 od 15:30 hodin!



Mladší dorostenci

Svěřenci trenérů Vojana a Snopka získali na jaře bronzové medaile a v přípravě na novou sezónu odehráli hned šestnáct duelů. Poraženi odešli pouze dvakrát – 3:4 s Litvínovem a v úplně posledním střetnutí s Libercem 2:3. Šestkrát pak indiáni udrželi čisté konto. Také se zúčastnili dvou turnajů, z Litvínova si přivezli stříbro a z Chomutova dokonce zlato!

Podrobnosti přípravných zápasů ZDE!

Rozhovor s trenérem Petrem Vojanem před startem extraligy ZDE!

Prvním soupeřem v rámci extraligy bude tým PZ Kladno v Home Monitoring Aréně v sobotu 9.9.2016 od 12:00 hodin!



Osmá a šestá třída

Osmáci skončili na jaře smolně čtvrtí, v letošní přípravě jdou však opět od vítězství k vítězství. Podlehli pouze Mennheimu, kdy navíc v rámci přípravy před turnajem řada hráčů dostala volno. Právě na Hockey Cupu 2017 v Brně se Západočeši předvedli ve skvělém světle, ani jednou neprohráli a slavili zisk stříbra! V dalších duelech ještě skolili Litoměřice, Select Albertu a dvakrát v západočeském derby i Karlovy Vary.

Šesťáci se zase představili na turnaji v Praze, kde na úvod podlehl libereckým Tygrům, poté však dvakrát remizovali s oběma pražskými S a vybojovali tak cenný bronz! Ještě většího úspěchu dosáhli Západočeši v Karlových Varech, kde v konkurenci Slavie, Mannheimu, Loun a domácího výběru po těsně ztraceném finále 2:3 s Energií na krky pověsili stříbro! V dalších utkáních mladé pušky těsně padly v Mannheimu 3:4, v odvetě se Slavií 4:6 a přehrály v derby Energii 9:0.

Prvním soupeřem v rámci dlouhodobé soutěže bude pro oba celky tým HC Tábor na Malé Hale v sobotu 9.9.2016 mezi 10 – 14:00 hod.!



Sedmá a pátá třída

Do přípravy vlétli jako velká voda páťáci. Ti Dvakrát dvojciferným číslem přejeli Třemošnou, dokonce i po výsledku 8:6 dobyli led pražské Sparty. Činili se i na přípravných turnajích, když v Karlových Varech vybojovali v přímém souboji o umístění proti Litvínovu bronz a o týden později v Klatovech v konkurenci domácího celku, Kralup a německého Weidenu dokonce zlato! Sedmáci prozatím vyzráli na PZ Kladno a Letňany.

Prvním soupeřem v rámci dlouhodobé soutěže bude pro oba celky tým HC Tábor na Malé Hale v sobotu 9.9.2016 mezi 14:30 – 18:30 hod.!



Třetí třída

Velkého úspěchu nyní dosáhli také žáci třetích tříd. Ti se představili na turnaji v Rokycanech. Zde si poradili s domácím celkem 9:1, Třemošnou 7:1 a Domažlicemi 7:0. V semifinále vyzráli i na Tachov 3:2 a po finálovém výsledku 7:2 proti Pilsen Wolves slaví cenné zlato!