Reprezentace

Plzeňské duo Gulaš - Kovář míří do reprezentace! K týmu se připojí i Michal Moravčík

Plzeň - Národní mužstvo je v plném proudu přípravy před mistrovstvím světa, k týmu se nyní připojí i plzeňští hráči.

Nerozlučná dvojice Milan Gulaš a Jan Kovář vytvořila během sezóny i v play-off údernou pětku, která v extralize mučila jednu obranu za druhou. Nyní se před oběma otevírá nová výzva - národní mužstvo. Reprezentační obranu doplní i bek Michal Moravčík!

Plzeňský kapitán získal korunu pro krále střelců, konta soupeřů zatížil rovnými třiceti brankami, za sebou nechal pětigólovou mezeru. Opanoval i produktivitu, když s dvaašedesáti body měl náskok opět na libereckého Marka Kvapila pěti bodů. Dalších čtrnáct přidal v play-off (6+8), což opět stačí na průběžnou první příčku. 

Jen o bod zpět zůstal ve vyřazovacích bojích parťák s typickým číslem 43. Ten stihl v základní části pouze osmadvacet utkání, přesto bylo pouze jednadvacet hokejistů produktivnějších (7+26).  

Další odchovanec Plzně Michal Moravčík rovněž přišel svému klubu na pomoc v průběhu sezóny, odehrál i s play-off sedmadvacet mačů. V nich zaznamenal devět bodů (2+7) a v pro obránce důležité statistice +/- nasbíral cenných +7. 

Všichni již mají s reprezentací bohaté zkušenost. Plzeňský odchovanec Jan Kovář odehrál ve svých devětadvaceti letech již 111 střetnutí a drží průměr více jak půl bodu na zápas - 59 (24+35). V mládežnických kategoriích pak v pětačtyřiceti duelech bodoval dvaadvacetkrát. Milan Gulaš i vinou nešťastných zranění v nejnevhodnějších chvílích stihl pouze sedmačtyřicet utkání s bilancí 4+10. Michal Moravčík napříč všemi kategoriemi stihl třiadvacet utkání s bilancí branky a čtyř přihrávek. 

Národní mužstvo má již za sebou během přípravy úspěšné dvojutkání s Rakouskem, nyní se dvakrát popasuje s Německem a poslední dubnový pátek a sobotu vyzve Slovensko. A právě na tyto mače by již dvojice indiánů měla být připravena, zapojení do přípravy má proběhnout v pondělí 22. dubna na kempu v Nitře.

Češi před mistrovstvím světa ještě odehrají 2. - 5. května v Brně Carlson Hockey Games, pak již následuje v Bratislavě vrchol sezóny, od desátého května postupně vyzvou v základní skupině Švédsko, Norsko, Rusko, Lotyšsko, Itálii, Rakousko a Švýcarsko. 


Mistrovství světa na Slovensku (10. – 26. května 2019, Bratislava a Košice): 

Pátek 10. května: Česko – Švédsko od 20:15
Sobota 11. května: Norsko – Česko od 20:15
Pondělí 13. května: Rusko – Česko od 16:15
Čtvrtek 16. května: Česko – Lotyšsko od 20:15
Pátek 17. května: Česko – Itálie od 20:15
Neděle 19. května: Rakousko – Česko od 16:15
Úterý 21. května: Česko – Švýcarsko od 12:15