Ohlasy ZLN

Pokud bychom se vznášeli v oblacích, trenéři nás rychle uzemní, ví Jakub Lev

Nečekaně vysoké vítězství v poměru 7:1 slavila plzeňská Škodovka v přímém souboji o desítku proti zlínským ševcům. Indiány nastartovaly do zápasu dvě využité přesilové hry, po nichž následně začali sázet jednu branku za druhou. Snové utkání hodnotil na tiskové konferenci dvougólový Jakub Lev a obránce David Němeček, jenž asistoval na dvou trefách Plzně.

V prvních deseti minutách duelu to ale rozhodně nevypadalo na to, že by se necelých pět tisíc přihlížejících fanoušků mohlo dočkat gólových žní v podání domácích indiánů. Ševci měli k dispozici brzy dvě početní výhody, v nichž se jim ale prakticky nepodařilo ohrozit gólmana Machovského. Stejnou nabídkou naopak nepohrdla Škodovka, která potrestala obě vyloučení protivníka. „Nejdůležitější pro nás bylo, že jsme ubránili první početní výhodu Zlína, která přišla hodně brzy. Do laufu nás následně dostaly povedené přesilovky, v nichž jsme soupeři během chvilky odskočili," hledal klíčový moment zápasu plzeňský útočník Jakub Lev.

Následně se již roztrhl pytel s góly v podání Západočechů. Po první třetině vedli indiáni už o čtyři branky, do třetí třetiny šli dokonce za stavu 7:0! „O druhé přestávce jsem si říkal, že sám nevím, co by se muselo stát, abychom ztratili takhle vysoké vedení. Vše se výborně sešlo a dařilo se nám v zakončení," pokračoval dvougólový střelec, jehož druhá branka bekhendem z pravého kruhu ve vlastním oslabení byla opravdu výstavní. „Gól v oslabení jsem už dlouhou dobu nedal, takže si ho hodně cením. Každopádně jsem měl velké štěstí. Když by obránce mojí střelu netečoval, tak tam podle mě ani nedoletí," říkal s úsměvem ve tváři člen druhé formace indiánů.

Povedené utkání odehrál i obránce Plzně David Němeček, jehož střílená přihrávka na Dominika Kubalíka odstartovala domácí kanonádu. „Samozřejmě mě potěšily obě asistence. Snažím se posílat puky na branku a jsem rád, že z toho dnes něco bylo," byl rád mladý bek Škodovky, jenž ví, že rozhodně není čas na uspokojení, ale je třeba navázat na výkon proti Zlínu i v dalších zápasech. „Musíme do Olomouce odjezd s čistou hlavou a nastoupit na ně jako na Zlín," má jasno muž s číslem sedmdesát sedm na dresu. Obavu z přehnaného optimismu nemá ani zkušenější Jakub Lev. „Jsme nohama pevně na zemi, a pokud bychom náhodou nebyli, tak nás trenéři ihned uzemní," doplňuje střelec dvanácti branek v sezoně.

Vysoké vítězství proti Ševcům navíc naklonilo misku vah ve vzájemných zápasech na plzeňskou stranu, což se může hodit v případě bodové shody po základní části. „Až v posilovně po utkání jsme se mezi sebou bavili o tom, že pro nás hovoří nakonec vzájemná bilance. V průběhu zápasu jsme si to vůbec nepřipouštěli," vysvětluje bojovník Jakub Lev, který je rovněž rád, že se o něco zaplnila společná kasa v kabině. „Míra Preisinger měl teď narozeniny a i Martin Procházka bude něco muset dát za první start. Škoda jen, že Machy (Matěj Machovský) neudržel nulu. Možná je i rád, že nebude muset nic platit," dodal v dobré náladě působící pokladník kabiny Škodovky.