Ohlasy KVA – PLZ 0:3

Pomohl nám brzký první gól, shodují se Machovský s Kadlecem

Karlovy Vary – Tři západočeská derby, tři vítězství. Indiáni uspěli v Karlových Varech a díky výhře 3:0 si z KV Areny odvezli tři body, navíc se jedná o čtvrté vítězství v řadě. Utkání zhodnotil neprůstřelný Matěj Machovský a obránce Petr Kadlec, který skóroval poprvé v sezoně.

Do vedení se Plzeňané dostali již po 100 sekundách hry. „Když se nějakému týmu dlouhodobě nedaří a pak takhle rychle inkasuje, tak ho to stáhne dolů,“ ví z vlastních zkušeností Petr Kadlec. „Ten gól nám strašně pomohl. Vary si pak vytvářely nějaké šance, ale my jsme zahráli dobře z obrany a pohlídali si výhru,“ dodal Matěj Machovský.

Autorem prvních dvou branek byl Jakub Lev, tu třetí zaznamenal Petr Kadlec, pro kterého to byla první trefa v sezoně. „Já mám ale hlavně radost, že jsme vyhráli,“ říká skromně zkušený zadák. „Série pokračuje a doufám, že vydrží co nejdéle. Při tom gólu mi to prostě dobře nahrál David Stach na volej a Lvíček (Jakub Lev – pozn. red.) suprově clonil před bránou. Gólman neviděl, kluci tak odvedli skvělou práci,“ poděkoval čtyřicetiletý obránce spoluhráčům.

Kadlec za výkon také pochválil Matěje Machovského, který vychytal čisté konto. „I když se nám v určitých fázích zápasu třeba nedařilo, tak to pochytal. Byl to od nás celkově zodpovědný výkon, hokej sice nebyl moc koukatelný, ale hráli jsme opravdu spolehlivě. Ta série výher, kterou máme, dělá 70 % výkonu, všechna rozhodnutí jsou pak lehčí,“ pochvaloval si.

Machovského potěšil týmový výkon. „Kluci hráli výborně. Blokují strašně moc střel, nemáme žádné velké potíže v obranném pásmu. Pracujeme teď dobře,“ říká neotřesitelná jednička týmu. „Ani mi nevadí, že jsem stále v zátěži. Máme dva zápasy za týden, takže se únava zatím nedostavuje. Kdybychom hráli tři, asi bychom se více prostřídali,“ myslí si.

Vůbec to opavskému odchovanci v plzeňské brance vychází na ledě Karlových Varů poslední dobou skvěle. Za čtyři poslední zápasy zde obdržel jen jednu branku! „Možná je to tou arénou, prostředí je příjemné a chytá se mi dobře. Ještě jak Karlovy Vary hrají útočný hokej, tak jsem stále v permanenci a dobře se chytá. Navíc je potřeba mít i štěstíčko,“ klepe si na zuby.

Na derby opět dorazilo mnoho fanoušků z Plzně, čehož si hráči všimli. „Byli skvělí!“ hlásí Petr Kadlec. „Jejich podpora je pro nás velkou vzpruhou a cítíme, že jsou s námi. Je to lepší než hrát před tichým publikem, když na vás pískají a bojíte se cokoliv udělat. Máme mladé mužstvo, tedy kromě mě, takže na psychiku je to hodně dobré. Jsme za jejich podporu vděční,“ vzkazuje s úsměvem nestárnoucí obránce s číslem sedm na zádech.

Další utkání čeká Škodovku v pátek v Pardubicích. Rovněž půjde o klíčový duel... „Doufám, že budeme pokračovat ve výkonech z posledních zápasů. Musíme bruslit, hodně střílet a chodit do soubojů. Jsou to pro nás teďko klíčové zápasy,“ uvědomuje si Kadlec.