Ohlasy 43. kolo

Poslední dobou s námi každý gól zamává, mrzí Vojtěcha Němce

Počtvrté v řadě odjeli indiáni z venkovního kluziště s prázdnou. Podruhé v probíhající sezóně pak vyšli v utkání zcela střelecky naprázdno. Prohru na ledě zlínských Beranů okomentoval útočník Vojtěch Němec.

V první třetině měli Západočeši opticky více ze hry, vypracovali si i několik zajímavých šancí, nicméně do kabiny po dvaceti minutách odcházeli za nepříznivého stavu 0:2. „Myslím si, že jsme dnes nebyli horším mužstvem. Srazily nás bohužel individuální chyby a nedůraz u obou brankovišť. Je to blbý, ale co se týče bojovnosti a nasazení, tak tam nejde týmu nic vytknout,“ říká Vojtěch Němec.

Škodovka se vepředu snažila, ale gólmana Kašíka nepropálila ani jednou. Naopak Zlínští byli velice produktivní, vypracované příležitosti dokázali zužitkovat. „Nevím, čím si to vysvětlit, ale poslední dobou s námi každý gól zamává. Psychika prostě během zápasu dělá hrozně moc, navíc na venkovních kluzištích nás každý gól sráží ještě víc. Když dostaneme nějakou náhodnou branku, tak to nejsme schopní pustit z hlavy a vrátit se k naší hře. Vždycky se na to pak nabalují další chyby, z toho pak pramení takovéto zápasy,“ mrzí Němce.

Jednalo se o třetí prohru pro Plzeňany v řadě. Na cizím hřišti naposledy uspěli během utkání proti Kladnu, poté následovaly čtyři jasné venkovní prohry. „Kdyby se jednalo o jedno nebo dvě utkání, tak nad tím člověk mávne rukou. Ale tohle už je dlouhodobé, musíme s tím něco udělat,“ ví Vojtěch Němec.

Nyní je na zlepšení situace ideální doba, extraliga se totiž kvůli reprezentační přestávce zastaví. Další duel odehraje Plzeň až za devět dní proti karlovarské Energii. „Vzhledem k tomu, v jaké jsme teď situaci, je to pro nás dobré. Potřebujeme zastavit tyto venkovní zápasy, potrénovat a nabrat další síly. Do poslední fáze základní části pak musíme být v hlavách připravení úplně jinak, než jsme byli v poslední době,“ burcuje Vojtěch Němec.