Ohlasy OLO

Potřebujeme jít v zápasech do vedení a udělat vítěznou šňůru, velí Roman Vráblík

Ne, dnes to od Západočechů nebyl ideální výkon. Olomouc sice indiáni přestříleli, ale více šancí měli kohouti, kteří nakonec oslavili výhru na nájezdy. Obránce Roman Vráblík, jenž dnes dostal na ledě téměř dvacet minut prostoru a třikrát vypálil na branku, hledá příčiny jen velmi těžko: „Musíme do utkání vstupovat lépe a vstřelit první gól,“ myslí si osmadvacetiletý bek Škodovky.

Romane, je to z vašeho pohledu získaný jeden bod, nebo ztracené dva body?
Po vítězství v Boleslavi jsme chtěli udělat vítěznou šňůru, takže pro nás je to rozhodně ztráta. Podle vývoje můžeme být za bod rádi, ale to nám teď nestačí a musíme vyhrávat.

Čím to je, že proti Bolzanu a celkově v Lize mistrů to do branky padá a v extralize nikoliv?
Odpověď se hledá těžko. Je to zajímavé. V domácí lize se nám nedařilo, nedávali jsme branky, nastoupíme proti Bolzanu a padlo jich tam šest. Poté se situace zopakovala a až proti Bolzanu jsme se trefili znovu vícekrát. Opravdu nevím, jak to změnit. Kdybychom to věděli, šest gólů dáme dnes. Bohužel jsme na to stále nepřišli.

Je velikým problémem, že často inkasujete jako první?
Těžko se nám to obrací. Kdybychom se dostávali do vedení, hrálo by se nám lépe, pod menším tlakem a třeba by to tam i více padalo. Bohužel se nám to v těchto zápasech nepodařilo a hra vypadala tak, jak vypadala.

Vy jste se dnes snažil hodně útočit. Nabádali vás trenéři?
V dnešní době, kdy většina týmů brání, musejí útočit i obránci. Musíme hrát všichni nahoru, všichni dolu, z toho mohou vzniknout nějaká přečíslení a šance.

Jak udržet dobrou náladu, když se nedaří?
Samozřejmě je horší nálada, než kdyby se vyhrávalo, to je vždycky. Ale je tu dobrý kolektiv. Musíme si pomoct, udělat si dobrou náladu, dostat se do herní pohody, která prostě není, a zase vyhrávat.

Bude teď výhodou, že vás čekají soupeři z horní poloviny tabulky, kteří třeba nebudou chtít jen tolik bránit?
V extralize jsem teprve chviličku a pro mě je zatím každý soupeř stejný. Odehrál jsem zatím s každým jedno, maximálně dvě utkání a nemyslím si, že by tu byl nějaký tým, proti kterému bychom měli teoreticky jednoduše vyhrát. Je to ohromně kvalitní a vyrovnaná soutěž. Všude musíme jezdit naplno a dělat stále to samé proti jakémukoliv soupeři.

Petr Straka před utkáním s Boleslaví říkal, že by vám hodně pomohla ubojovaná výhra, ta přišla, ale teď opět nebyl výsledek ani výkon podle představ. Co byste tedy potřebovali, aby se vše obrátilo na lepší stranu? Třeba nějakou divokou výhru 7:6?
Nepomohla ani jedna výhra se šesti góly proti Bolzanu. Pomohla by nám, jednoduše řečeno, vítězná šňůra. I kdybychom dnes zvítězili 1:0, je to zase výhra a to bychom potřebovali, prostě nasbírat body a dostat se do klidu. Herní pohodu si neutvoříme tím, že jednou vyhrajeme, jednou prohrajeme, pak zase vyhrajeme. Je potřeba zvítězit třikrát, čtyřikrát v řadě a tím to můžeme zlomit.