Ohlasy SF6

Potřebujeme znovu dobrý start do utkání, velí Jan Kovář před rozhodujícím duelem

Po smolném závěru v Třinci se Západočeši skvěle oklepali a první domácí výhrou nad Oceláři si prodloužili sezónu minimálně do pondělí. Zásluhu na tom má Jan Kovář, jenž byl na ledě u první i třetí trefy, a po zápase ocenil kromě bojovnosti také fanoušky, kteří indiány podporovali od první minuty.

Indiáni si vypracovali v prvních dvou třetinách vedení 2:0, Oceláři se však nevzdali a nepříjemně kousali: „Byli jsme trochu pod tlakem, šli po nás. Chtěli jsme to hlavně ubránit a tentokrát jsme to zvládli, v což jsem věřil,“ hlásí Jan Kovář. „Neměli jsme kam ustupovat. Sérii jsme si třemi prohrami v řadě dost zkomplikovali, ale jsem rád, že jsme to dnes ubojovali a dotáhli do sedmého duelu,“ říká spokojeně.

Kromě týmového výkonu písecký rodák ocenil výkon Dominika Frodla: „Je výborný. Drží nás celou sezónu a dnes zachytal parádně,“ a pochválil také západočeské fanoušky, kteří svůj tým podporovali od první minuty po celý zápas: Fanoušci dnes byli skvělí. Vytvořili parádní atmosféru a patří jim za to dík,“ chválí.

Plzeň touto výhrou prolomila sérii čtyř proher s Oceláři na domácím ledě v řadě: „Vůbec jsme to neřešili. Jen jsme za každou cenu chtěli uspět. Nyní jedeme do Třince s jediným cílem. Pro sedmé, rozhodující zápasy se hokej hraje. Oba týmy budou nachystané stejně, ukáže se na ledě, kdo si postup více zaslouží,“ hovoří plzeňská třiačtyřicítka.

Rozhodující utkání se Škodovce dlouhodobě daří, nejdelší možné série ovládla například letos s Olomoucí, před dvěma roky v předkole s Vítkovicemi nebo ve čtvrtfinále a finále mistrovské sezóny 2012/2013: „Doufám, že statistiku potvrdíme a vyhrajeme,“ okomentoval stroze Kovář tento fakt.

A s čím na Třinec v pondělí vyrukovat? „Nesmíme být zastrašení nebo nervózní. Potřebujeme znovu dobrý start do utkání. My jsme v této sérii vždy vstřelili první gól, což je samozřejmě příjemnější,“ ví devětadvacetiletý útočník. Škodu již zítra čeká dlouhá cesta do Slezska, prostor a regeneraci není téměř žádný: „Zkrátka čas budu trávit v autobus,“ usmívá se plzeňský centr. „Radši bych hrál doma, ale s tím se musíme vyrovnat,“ dodává Jan Kovář na závěr.