Ohlasy 52. kolo

Pozici beka bych se vůbec nebránil, zvažuje razantní změnu Preisinger

Indiáni za sebou mají základní část, která se jim vydařila. Díky výhře 2:1 nad Karlovými Vary udrželi třetí pozici a ve čtvrtfinále vyzvou Olomouc, jistě nepříjemného soupeře. Nic lehkého neočekává ani Miroslav Preisinger.

Kvůli absenci Conora Allena čekala v dnešním utkání na Preisingera, ne poprvé, pozice obránce, kde nastoupil po boku Romana Vráblíka. Oba předvedli výborný výkon a společně s celým týmem dovolili Energii jen jednu vstřelenou branku. Netradičního beka chválil na tiskové konferenci i trenér Hanzlík. Preisinger poté dostal otázku, zda už nechce zůstat obráncem natrvalo: „Začínám nad tím vážně přemýšlet. Celkově mě to baví, chytlo mě to. Vůbec bych se tomu nebránil.“Zdá se to být jako vtip, ale slovenský hokejista vzápětí dodává: „Myslím to vážně. Za poslední dvě sezóny jsem vstřelil čtyři góly, to jsou statistiky spíše pro obránce.“

Trenéři ani hráče s číslem 63 nijak přemlouvat nemuseli: „Vzal jsem to a byl jsem i rád. Když hrajeme na šest obránců, času na ledě je více. Těšil jsem se a snažil jsem hrát tak, abych kouče a spoluhráče nezklamal,“ říká s úsměvem, který po výhře samozřejmě nemohl chybět.

Škoda vítězným západočeským derby zakončila základní část třetím místem s nejlepší ofenzivou i defenzivou: „Povedená základní část. Bohužel jsme úplně nechytili začátek, zejména v listopadu se nám nedařilo, ale od té doby, co přišel Honza Kovář, jsme se zvedli a byli jeden z nejlepších týmů extraligy,“ radostně hodnotí Preisinger.

Plzeň pár kol před koncem vyhlašovala útok i na Prezidentský pohár, to nakonec o tři body nevyšlo: „Samozřejmě je to škoda, ale mnohem důležitější bude play-off. Minulý rok jsme základní část vyhráli, ale nedokázali jsme cestu dotáhnout až k titulu. Takže ve výsledku na pozici po 52 kolech nemusí záležet,“ ví bratislavský rodák.

Nyní už mohou indiáni vyhlížet čtvrtfinále, kde je znovu po roce čeká Olomouc, nepříjemný a bojovný soupeř s výtečnou defenzivou: „Za ty čtyři roky, co tu hraju, mají asi nejlepší tým. Ovšem věřím, že čtyřikrát nás neporazí,“ říká osmadvacetiletý útočník, dnes obránce. Škodovka přes tohoto soupeře prošla v posledních třech letech ve čtvrtfinále už dvakrát, v obou případech to bylo 4:1 na zápasy.

Ačkoliv konečné postavení v tabulce hovoří lépe pro Západočechy, ve vzájemných zápase v letošní sezóně se hned třikrát radovala Mora: „Nebudeme základní část brát v potaz. Jede se od nuly a budeme makat na sto procent,“ hlásí Miroslav Preisinger na závěr.