První trénink

Příprava pokračuje na ledě. Indiáni se sešli k prvnímu tréninku

Plzeň – Bronzový tým z uplynulé sezóně je zpátky na ledě. V neděli začali sveřenci trenérů Straky a Čiháka přípravu na nový soutěžní ročník. Po dobrovolném tréninku přišel dnes první ostrý trénink, na kterém se hráči pořádně zapotili.

„Letní příprava byla hodně dlouhá a na led už jsem se těšil. Teď už vyhlížím první přípravné zápasy, které jsou vždy příjemnější než tréninky. Je to lepší a zvlášť, když většina hráčů má nové věci. Já třeba mám letos kompletně novou výstroj, takže to bude boj, ale už jsem trénoval týden doma v Písku a včera jsme mohli na led tady, takže dneska už to nebylo tak strašné,“ říká Miroslav Indrák, který při nedělním dobrovolném tréninku trávil na ledě hodně času.

Zatímco v neděli se mohli hráči v klidu projet nebo si vystřelit na branku, dnes už žádné úlevy nepřipadaly v úvahu. Trenéři rozdělili tým na dvě skupiny, a zatímco se jedna část týmu potila na ledě, druhá makala v posilovně.

„Začali jsme takovým lehčím tréninkem, protože led není úplně ideální v tomhle počasí. Pro hráče je to hodně náročné, ale jsme spokojeni. Budeme nyní hodně bruslit, abychom se do toho dostali, a postupně začneme zapojovat střelbu a založení útoku. Postupně budou přibývat další věci včetně rovnovážných situací,“ uvádí trenér indiánů Michal Straka.

„Já jsem v létě párkrát na ledě byl, ale přesto možnost jít se sklouznout ještě před dnešním ostrým tréninkem byla super. Už když jsem přišel na zimák, tak jsem měl speciální pocit a hodně si to užívám, i když už se těším, až se to naplno rozjede,“ přiznává útočník Jakub Koreis.

Tým čeká velmi náročný úvodní týden. Dnes a ve čtvrtek hráči absolvují dvoufázový trénink, zítra je čeká dopoledne tradiční wingate test a lékařská prohlídka. Celý první týden pak uzavře první přípravné utkání proti ruskému celku Avtomobilist Jekatěrinbrug.

„Při rozdělení do skupin jsme se snažili zachovat některé dvojice, které spolu hráli v uplynulé sezóně nebo jak bychom chtěli, aby kluci hráli. Máme ale další hráče ještě na kempu nároďáku, Johnson přiletí až v úterý a ve středu nám odjede ještě pět kluků na kemp A-týmu do Rokycan. V pátek pro zápas by však mělo být kvarteto Moravčík, Indrák, Kubalík a Stach připravené,“ říká hlavní kouč indiánů Michal Straka.