Preview přátelský duel

Přípravné období končí, Plzeň míří do Klatov!

Plzeň – Přesně do roka a do dne čeká na indiány v Klatovech poslední přípravný duel na novou sezónu, za týden se totiž již rozjede Liga mistrů!


SHC KLATOVY
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

ZS Klatovy, Klatovy
22. srpna 2019
přátelské utkání

Klatovy se s Plzní za posledních deset let utkaly čtyřikrát a to hned v posledních čtyřech letech. Pro indiány se napoprvé jednalo o tečku za přípravným obdobím a generálku na extraligu zvládli na ledě soupeře v poměru 5:2. Cesta za pomyslnými třemi body však nebyla vůbec jednoduchá, hosté dokonce museli otočit nepříznivý vývoj utkání, v polovině střetnutí byl stav ještě 2:2. O branky Škodovky se postarali Lev, Sklenička, Kubalík a dvakrát Johnson. Pře třemi lety byl v půlce srpna výsledek ještě výraznější. Klatovy se sice brzy dostaly do vedení, ovšem nakonec se radovali hráči ze západočeské metropole – 9:4. Předloni vzestupná tendence pokračovala, výsledek se tentokrát zastavil až na třech jedničkách – 11:1. Zajímavostí je, že se o branky Plzně podělilo hned devět různých hráčů. Před rokem domácí opět vedli, dokonce dvakrát a indiáni se začali více prosazovat až od třicáté minuty - 8:2. Jakou zápletku bude mít utkání tentokrát?

Pod pokličkou Klatov

Druhá liga byla v minulé sezóně rozdělena na čtyři skupiny po sedmi účastnících - Sever, Jih, Východ a Západ. Klatovy bojovaly hned v první jmenované a obsadily druhou příčku. Za Sokolovem a před Mostem, Děčínem, Kobrou Praha, Řišuty a Děčínem. Z osmatřiceti utkání přišlo pouze deset duelů bez získaného bodu a celkový získaný počet 72 bodů. Ve čtvrtfinále čekal Kolín, který v tabulce Střed skončil třetí. Ovšem ve vyřazovacích bojích prokázal svou sílu, nedaleko Plzně zvítězil 4:1, 4:2 a před svými fanoušky v prodloužení 4:3.   

I před rokem nepřešel tým přes první kolo, to 3:0 na zápasy uspěl ve vzájemném souboji Žďár nad Sázavou. Před dvěma lety si Klatovy vedly lépe, ve skupině Západ obsadily druhou příčku za suverénní Kobrou Praha. Posbíraly devětašedesát bodíků během šestatřiceti střetnutí. Nebylo ani tak velké překvapení, když si následně v rámci první kola vyřazovacích bojů poradily se sedmým Pelhřimovem ze skupiny Střed hladce 4:0 na zápasy. Jenže třetí celek ze stejné skupiny již byl následně nad síly Klatov, když Moravské Budějovice zvítězily i přes ztrátu prvního zápasu celkově 3:1

Výsledky posledních zápasů

Rytíři Kladno 2
HC Škoda Plzeň 8
(0:4, 1:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 28. Strnad (Kaut, Réway), 58. Redlich (Stach) – 2. Indrák (Moravčík, Rob), 3. Mertl (Pour, Gulaš), 5. Rob (Mertl, Gulaš), 9. Moravčík, 21. Gulaš (Mertl), 31. Kracík (Němec, Straka), 45. Pour (Gulaš, Rob), 52. Indrák (Kracík).
HC Škoda Plzeň: Pavelka (Frodl) – Pulpán, Čerešňák, Moravčík, Kaňák, Budík, Vráblík – Pour, Mertl, Gulaš – Němec, Vlach, Kantner – Rob, Kracík, Indrák – Straka, Kodýtek, Eberle – Kolda


SK Trhači Kadaň 2
SHC Klatovy 5
Branky a nahrávky: 28. Spálovský (Homer, Bárta), 48. Planý – 12. Mužík (Procházka), 14. Uhlík (Leština, Tulačka), 17. Leština (Slavík, Tulačka), 32. Tulačka (Šiller, Uhlík), 58. Eret (Mužík).
SHC Klatovy: Kolář (Hauser) – Slavík, Leština, Šiller, Kremláček, Štěpánek, Lokajíček – Tulačka, Uhlík, Roubal D. – Matyášek, Roubal J., Hanzlík – Reitspies, Procházka, Hasman – Mužík, Eret, Kolda.

Program přípravných utkání indiánů před sezónou 2019/20

 6.8.2018 ČEZ Motor České Budějovice - HC Škoda Plzeň 1:2 
 8.8.2018 HC Škoda Plzeň - Rytíři Kladno              5:2 
20.8.2018 Rytíři Kladno - HC Škoda Plzeň              2:8
22.8.2018 SHC Klatovy - HC Škoda Plzeň                od 17:30