Legenda legendám

Projekt Legenda legendám: Plzeň zvolila Vladimíra Bednáře, jeho tvář se objeví na speciálních dresech!

Na začátku roku 2017 odstartoval projekt Legenda pomáhá. V tomto období celky z Tipsport extraligy i nižších hokejových soutěží odehrála vybraná utkání v dresech s podobiznou Ivana Hlinky. V letošní sezóně se projekt vrací se jménem Legenda legendám, vedle Ivana Hlinky se na dresech objeví i vybrané osobnosti týmů. HC Škoda Plzeň si za svou klubovou legendu zvolil Vladimíra Bednáře!

Indiáni se ve speciálních dresech představí 26. ledna 2020 během domácího utkání proti Spartě Praha, tedy v den, kdy by Ivan Hlinka oslavil 70. narozeniny. V unikátní sadě bude odehrána první třetina zápasu, dresy následně poputují do dražby. Výtěžek z ní bude věnován na Nadační fond Ivana Hlinky. Stejně jako tomu bylo v roce 2017, kdy se získaná částka pro fond přiblížila hodnotě 2 milionů korun.

I v letošní sezóně se plzeňský klub k navazujícímu projektu Legenda legendám hrdě připojil. Hráči Škodovky vyjedou ve zmiňovaném duelu proti Spartě v dresech s podobiznou Vladimíra Bednáře. Jedná se o logickou volbu nejen k velikosti hvězdy pana Bednáře, ale také proto, že byl součástí představení nového vzhledu soutěžních dresů Plzně pro probíhající ročník Tipsport extraligy.

Pan Vladimír Bednář je jednou z největších osobností plzeňského hokeje. Bývalý obránce spojil drtivou část své hráčské kariéry právě s týmem Škodovky, za kterou odehrál dvanáct sezón v řadě. V československé nejvyšší hokejové soutěži získal i dva mistrovský tituly, a to v dresu Dukly Jihlava. Na konci šedesátých a na počátku sedmdesátých let minulého století byl Vladimír Bednář důležitou součástí defenzivy národního týmu. S československou reprezentací získal na světových šampionátech v letech 1969 a 1970 bronzové medaile. V roce 1972 vybojoval pan Bednář s národním týmem zlaté medaile na mistrovství světa a bronzové medaile na zimních olympijských hrách. Po skončení hráčské kariéry působil na střídačce i v roli kouče. Nejprve jako asistent a později rovněž jako hlavní trenér Škodovky, později se stal i hlavním koučem mládežnických výběru České republiky. Podobizna Vladimíra Bednáře pro speciální dresy Plzně spojené s projektem Legenda legendám je tak ideální volbou! 

Projekt Legenda legendám má za cíl vzdát hold klubovým osobnostem jednotlivých týmů. Dalším cílem je skrze dražbu hraných dresů přispět na Nadační fond Ivana Hlinky. Co je primární snahou fondu? „Podpora bývalých hokejových hráčů a ostatních činovníků ledního hokeje, kteří se sami nebo jejich rodiny nacházejí v sociálně obtížné životní situaci. Od samotného vzniku začal fond plnit svou úlohu. Za svou existenci jsme pomohli celé řadě uchazečů" prozradila paní Liběna Hlinková, předsedkyně fondu.

Oficiální webové stránky projektu

Oficiální facebookové stránky projektu