Ohlasy Olomouc

Proti Olomouci se každému hraje špatně, váží si vítězství Vojtěch Němec

Plzeň - Indiáni podruhé za sebou zvládli nájezdy na konci zápasu, díky kterým i z Olomouce vezou dva body. Mezi úspěšnými střelci byl znovu i Vojtěch Němec, který se prosadil jako první ze všech nájezdníků.

Vyhrát v prodloužení nebo nájezdech se indiánům dlouho nedařilo, teď to ale zvládli už podruhé za sebou. V Olomouci dvakrát vedli, aktivnější ale po většinu zápasu byli domácí. „Možná teď máme lepší sebevědomí, že jsme to konečně zlomili tím minulým zápasem, teď jsme na to navázali,“ přemýšlí Vojtěch Němec.

Ten nakonec obstaral rozhodující nájezd, když se ve druhé sérii prosadil jako první ze střelců parádní bekhendovou kličkou. Původně přitom chtěl volit jiné zakončení. „Celou dobu jsem byl rozhodnutý jít do forhendový kličky, kterou mám naučenou, ale nějak se mi splašily ruce a šel jsem do bekhendu, naštěstí to spolknul.“ A nezapomněl pochválit ani Milana Gulaše, který Konráda rovněž překonal kličkou do bekhendu: „Guli to udělal jednoduše a taky mu to klaplo, protože to krásně zvedl pod vikýř a dal krásný gól.“

Plzeň si tak z Olomouce odváží dva body, všechno ale mohlo být úplně jinak. Domácí na střely vyhráli 42:18 a Dominik Frodl měl hodně práce. Poradil si ale se 40 střelami i se všemi samostatnými nájezdy. „Jak říkal náš trenér, byla to taková loupež, my jsme neodehráli zas tak moc dobrý zápas. Na druhou stranu Olomouc hrála výborně, zvlášť ve druhé třetině, kdy nás výborně napadali. O to víc těší, že jsme se ve třetí části zvedli a vyválčili dva body,“ pochvaloval si po vychytaných nájezdech plzeňský gólman.

„Olomouc je strašně nepříjemný soupeř, proti nim se každému hraje špatně. Jsou hodně aktivní, sami to hrají jednoduše, ale je těžké na ně najít recept,“ potvrzoval Frodlova slova střelec rozhodující branky. „Popravdě jsme dnes nehráli moc dobrý zápas, podle toho to vypadalo. Jak už jsem říkal, ty dva body mají cenu zlata, protože kdybychom si neodnesli žádný, tak bychom se asi nemohli moc divit,“ uzavřel hodnocení Vojtěch Němec.