První posilou je kanadský útočník Colton Yellow Horn. Novou smlouvu podepsal Johnson

Plzeň – Posily pro novou sezónu budou jednotlivé týmy představovat 1. května, první novou tvář však hlásí HC Škoda Plzeň už před tímto datem. Útočné řady třetího týmu uplynulé sezóny posílí Colton Yellow Horn, který do Plzně přichází ze Znojma. Kromě zajímavého příchodu hlásí plzeňský tým i dvě prodloužení smluv. Minimálně na příští sezónu na západě Čech budou působit obránce Michal Špaček a útočník Nicholas Johnson.

Colton Yellow Horn pochází z kanadské provincie Alberta a patří k příslušníkům tzv. prvních národů, původních obyvatel Kanady, kteří v severní Americe žili ještě před příchodem Evropanů. S kanadskou reprezentací do osmnácti let získal v roce 2005 na mistrovství světa konaném v Plzni stříbrnou medaili a dařilo se mu i v dalších letech hokejové kariéry, kdy si zahrál v několika týmech EBEL nebo v Japonsku.

V posledním ročníku nastupoval osmadvacetiletý útočník za tým Orli Znojmo v mezinárodní soutěži EBEL, ve které se stal nejužitečnějším hráčem celé soutěže. V play-off EBEL ligy pak kanadský forward nasbíral nejvíce bodů a pomohl Orlům k druhé příčce v tabulce. „Hráli jsme se Znojmem přípravu a viděli jej, pak jsme sledovali i několik zápasů EBEL ligy a rozhodli jsme se pro něj. Vyhrál cenu pro nejužitečnějšího hráče a pro Znojmo byl klíčový hráč. Věřím, že to bude hráč, který bude rozdílový. Extraliga je jiná soutěž, ale věřím, že se prosadí a bude platný,“ říká k příchodu Coltona Yellow Horna sportovní manažer HC Škoda Plzeň Tomáš Vlasák.

Roční smlouvu s klubem nově podepsal také obránce Michal Špaček. Rodák z Mariánských Lázní naskočil v plzeňském dresu až v průběhu vyřazovacích bojů, ve kterých podával velmi dobré výkony. „Michala Špačka jsme dopsali na soupisku před koncem přestupového období, a když pak v play-off naskočil, vedl si velmi dobře. Rozhodli jsme se dát mu šanci i na další sezónu,“ uvádí Tomáš Vlasák.

Kontrakt na příští sezónu nově podepsal také druhý nejlepší střelec týmu v právě skončené sezóně Nicholas Johnson. Americký útočník v 37 zápasech vstřelil 22 branek, v play-off v 11 duelech přidal další čtyři trefy. „U Nicka Johnsona byla pro nás priorita jej udržet pro další rok. V základní části dal 22 gólů a to byl měsíc a půl zraněný, pokud by tomu tak nebylo, mohl klidně soutěžit s Dominikem Kubalíkem o titul krále střelců. Pro nás je to důležitý článek sestavy a jsme rádi, že za nás bude hrát i další rok,“ těší sportovního manažera Tomáše Vlasáka.

FOTO: LUKÁŠ CAHA