Kremláček v U18

Reprezentační osmnáctka skončila čtvrtá ve Švédsku. Indián Kremláček: Všem jsme se dokázali minimálně vyrovnat

Plzeň - Čeští mladíci se vydali do Švédska, kde se zúčastnili Turnaje pěti. A přestože všechny zápasy byly velmi vyrovnané, nakonec je z toho až celková čtvrtá příčka.

Na úvod se národní tým postavil zámořskému celku USA. Vyrovnané střetnutí rozhodl jedinou brankou v polovině základní hrací doby Peterson. O den později se naopak vše našim hráčům vrátilo, když 1:0 zvítězili nad Švýcarskem trefou v čase 57:47.  

I další boj byl velmi vyrovnaný, Finsko dvakrát vedlo, nakonec vše rozhodlo až v samostatných nájezdech. Na závěr turnaje, v přímém souboji o druhou příčku, se ujalo Švédsko vedení po první periodě 2:0. Poté sice přišlo snížení z české strany na začátku posledního dějství, jenže tři korunky potvrdily vítězství v samotném závěru.

Ve výběru trenéra Karla Berana nechyběli ani tři indiáni. Sedmnáctiletý obránce Vladimír Kremláček již letos v šestnácti utkáních juniorského turnaje O Pohár DHL stihl jedenáct bodů (1+10), dvakrát nastoupil i mezi muži ve druhé lize v dresu Klatov. Dalším Plzeňákem byl stejně starý Sebastián Malát. Dravý forvard naskočil v osmifinále Ligy mistrů v prvním útoku s Milanem Gulašem, rovněž startoval i ve druhé lize a mezi juniory má bilanci 16 zápasů - 18 bodů (7+11). Třetím do party byl Jan Slanina. Stále ještě šestnáctiletý útočník je rovněž pevnou součástí kádru juniorů, kde má bilanci prakticky půl bodu na zápas 13/7 (2+5). A to byl ještě v pozici náhradníka povolán bek Daniel Malák. Na čtyřech českých gólech na turnaji se hned u poloviny formou asistencí objevila západočeská stopa.    

Celkové pořadí
1. USA 11 bodů
2. Švédsko 9 bodů
3. Finsko 6 bodů
4. Česká republika 4 body
5. Švýcarsko 0 bodů    

Vladimír Kremláček
Vláďo, jak zhodnotit turnaj ve Švédsku?

Výsledkově spokojeni určitě nejsme, ale naše hra se každý zápas zvedala. Herní projev byl dobrý. Od toho se můžeme odrazit.

Co nakonec chybělo k lepšímu umístění?
Všechna utkání byla nesmírně vyrovnaná, ale zklamala nás koncovka. Na té musíme zapracovat.

Jak byste popsal jednotlivé duely?
Ve všech zápasech jsme měli na to je vyhrát. V prvním jsme nedokázali vyzrát na amerického gólmana. Se Švýcary jsme naštěstí třináct vteřin před koncem základní hrací doby vstřelili gól, který jsme si zasloužili. Celé utkání jsme byli lepším týmem. S Finy jsme bohužel nedokázali rozhodnout v přesilovkách. Ty nás po celý turnaj trápily. V nájezdech už to byla loterie. V posledním střetnutí jsme si zasloužili vyhrát, ale Švédi si vítězství přitáhli v přesilovkách.

Dají se všichni čtyři soupeři nějak krátce pospat?
Všichni na mezinárodní scéně jsou hodně brusliví a výborně individuálně schopní. Nejvíce to bylo vidět na Američanech, kteří prokázali svoji obrovskou kvalitu. Všem jsme se dokázali minimálně vyrovnat nebo být i lepším týmem.

Stihl jste si vůbec nějak odpočinout?
Důležité bylo vždy po zápase dobře zregenerovat a vyběhat se, protože jsme odehráli čtyři ve čtyřech dnech. Po návratu do klubu nám nechali trenéři jeden den volna.

Bylo fajn, ze jste tam byli zase velká plzeňská parta, že?
Jo, to je vždycky hezké. Nicméně se pokaždé sejde výborná parta bez ohledu na klubovou příslušnost.

Vláďo, děkuji za rozhovor, ať se i nadále daří!  

TOP foto: Ronald Hansel