Hodinář v U16

Reprezentační šestnáctka dvakrát remizovala ve Finsku. Indián Hodinář: Tvoříme skvělou partu!

Plzeň - Nejmladší česká reprezentace se vydala vstříc svým prvním letošním duelům, dvakrát se představila ve Finsku.

Obě vystoupení se konala ve městečku Vierumäki, nedaleko Helsinek. V prvním duelu začali domácí lépe, po úvodní periodě vedli 2:0. Jenže po dvou částech již byl stav vyrovnaný 2:2 a po třetí přestávce se skóre ještě zdvojnásobilo. A byli to právě modrobílí, kdo nakonec musel zachraňovat remízu. Nakonec však sami rozhodli v čase 63:28.

O den později to byla další skvělá přestřelka, kterou opět Finové rozsekli v nastavení v téměř na chlup totožném čase - 63:26. V tomto střetnutí naopak čeští mladíci vyhráli první část 2:0, po dvou dokonce vedli 4:1, nakonec ale seveřané srovnali pětadvacet sekund před sirénou. 

V reprezentačním výběru se představil i indián Jan Hodinář, jenž v prvním střetnutí zapsal asistenci u úvodní trefy svých barev. 

Jan Hodinář

Honzo, jak oba duely jednotlivě zhodnotit?
První zápas byl z naší strany lepší. Plnili jsme, co po nás trenér chtěl, ale bohužel jsme neproměnili naše šance a tím duel prohráli. Měli jsme dvakrát tolik střel, ovšem nevyužili naše příležitosti. Druhé střetnutí jsme sice dali naše šance, ale herně to nebylo dobré. Chyběl nám pohyb a navíc jsme kvůli zbytečným vyloučením ve třetí periodě přišli o vedení a v prodloužení jsme dostali úplně zbytečný gól zpoza branky a tím mač prohráli.

Jak moc rozdílná je úroveň proti tuzemským soutěžím na mezinárodní scéně?
Je to výběr těch nejlepších hráčů, takže úroveň je určitě o něco vyšší. Je vše rychlejší a navíc tady ve Finsku bylo menší hřiště. Z toho plynulo, že na vše bylo mnohem méně času než v soutěžích.

Jaké to jsou pocity poprvé vyjet s reprezentačním dresem proti soupeři k zápasu? 
Pocit to byl krásný. Stát před zápasem na ledě, poslouchat naší hymnu... To je vážně zážitek!

Byl jste nervózní? 
Musím říct, že na všech bylo vidět, že jsou nervózní. Nikdo úplně nevěděl, co od toho čekat. Ale po prvních střídáních se všichni uvolnili a bylo to již jako běžný zápas.

Pro reprezentační šestnáctku to byl letošní druhý reprezentační sraz. Jak si mančaft sedá i po lidské stránce a jaká je to změna?
Tým si sedl náramně, tvoříme tam skvělou partu. Změna to je vždy příjemná. Mít tu možnost si zahrát s těmi nejlepšími a moci reprezentovat.

Nyní vás čeká Turnaj čtyř na konci měsíce, jaké máte zprávy o své nominaci?
Pro turnaj v Rakousku jsem v nominaci, tak se již těším, až budu moci znovu obléknout reprezentační dres.

Stíháte si během náročného léta nějakým způsobem vůbec odpočinout?
Tohle léto bylo opravdu náročné, tak využívám každou volnou chvilku k odpočinku.

Honzo, děkuji za rozhovor, ať se i nadále daří!