Změna v kádru

Roman Přikryl bude v nové sezóně hostovat v Kladně

Plzeň – Jednou ze změn v kádru před blížícím se startem nové sezóny je odchod útočníka Romana Přikryla na hostování do prvoligového Kladna, kde bude působit v nadcházející sezóně. Indiáni však mají možnost stáhnout si rodáka z Rokycan formou střídavých startů.

Odchovanec plzeňského hokeje a mládežnický reprezentant zahájil přípravu v Plzni, v jejím průběhu se však ozval ambiciózní tým první ligy. „Kladno si vzalo Romana na zkoušku, po které řekli, že mají zájem, aby u nich působil nadále,“ říká sportovní manažer Tomáš Vlasák.

O působení dravého centra projevil zájem trenér a generální manažer Kladna Pavel Patera. „Roman by to měl v současném kádru složité, aby se prosadil na stálo do týmu a nechtěli jsme, aby další rok trávil v Klatovech, ale posunul se v kariéře dál. Jsme rádi, že Kladno projevilo zájem. Je to mužstvo, které má ambice na postup do extraligy a mělo hrát na čele WSM ligy. Roman jde na hostování s možností střídavých startů, ale jsme předběžně domluveni, že po 31. lednu by měl zůstat v Kladně,“ uvádí Tomáš Vlasák.

Velká očekávání od kladenského angažmá i samotný hráč. „Jsem rád, že Kladno projevilo zájem o moje služby. Je pro mě dobré, že budu hrát v klubu, který má velké ambice bojovat o postup do extraligy. Je sice škoda, že jsem se nevešel do sestavy Plzně, o to víc však nyní musím makat, abych měl šanci se opět vrátit. Věřím, že mi rok v první lize prospěje a posune v kariéře,“ přiznává Roman Přikryl.