Ohlasy KOM

Rozhodly kvalitní přesilovky soupeře, shodují se Sochůrek s Kadlecem

Plzeň – Ostře sledovaný duel kola je za námi, souboj prvního s druhým nakonec po šedesáti minutách vítěze nenašel. Bonusový bod vybojovali hosté a jsou tak i nadále nejlepším celkem soutěže.

Petr Kadlec

Petře, utkání bylo skvěle rozehrané. Co se poté stalo?
Špatně jsme vstoupili do druhé třetiny. V první jsme hráli skvěle, k ničemu jsme je nepustili, napadali jsme již jejich beky při rozehrávce. To byl super výkon. Následně jsme od naší hry ustoupili, oni převzali iniciativu a bohužel zápas otočili.

Měli jste v hlavách, že došlo ke střídání brankářů?
Ne, to ne. Máme tady kvalitní gólmany, oba chytali výborně. Byla to chyba naše. Brno bylo zaskočené z úvodní periody a určitě si řekli, že na to musí vletět a začít šlapat. My jsme naopak nezachytili jejich nástup. Nevím, jestli jsme polevili nebo jsme si prostě mysleli, že to půjde lehčeji. Oni jsou první, mají v kádru zkušené hráče a dnes se to jen potvrdilo.

Vedení 4:3 vám již ztracený klid nevrátilo?
To nevím. Oni srovnali na tři tři, začínalo se od nuly, my pak odskočili, ale pořád jsme hráli s prvním. Myslím si, že to byl pěkný zápas, musel se fanouškům líbit. Padalo hodně gólů, což se asi tedy nelíbilo trenérům. Neřekl bych, že jsme byli neklidní nebo podobně, druhou třetinu jsme prostě nehráli, co jsme měli. Ve třetí se to zase zlepšilo, škoda situací na konci. Mohli jsme dát gól i my. Proti tak kvalitnímu soupeři, který je asi nejlepší v přesilových hrách, to bylo v prodloužení těžké.

Bod tedy nakonec berete?
Ani ne. Dnes jsme měli na víc. I ty dva alespoň. Samozřejmě jsme rádi, že jsme bodovali, ale chtěli jsme vyhrát.

Vy osobně jste pravidlo o podání hokejky znal?
Já ano, Mora to asi nevěděl. Ani jsem se tak k rozhodčím nejel příliš hádat. Věděl jsem, že to jsou dvě minuty, bohužel.

Pravidla studujete nějak týmově nebo jde o záležitost individuální?
Ani nevím (smích). S novými pravidly vždy přijde vedoucí, ale určitě se nehodí knížka do placu s tím, že se pak budeme zkoušet. Asi by to měl každý vědět sám.

Proti vám nastoupil i ex-spoluhráč Tomáš Svoboda. Potkali jste se na ledě?
Trochu jsme se pošťouchli, všechno bylo ale v mezích (úsměv). Nevím, jestli měl větší motivaci, to se musíte zeptat jeho.

Lukáš Sochůrek

Lukáši, co se vám honilo hlavou, když jste nastupoval na led?
Ze začátku jsem si hlavně říkal, abych se dotkl puku z prvního zákroku. Jenže to se téměř nestalo a do desáté minuty jsem ho třikrát vytahoval z brány, nic příjemného. Pak jsme třetinu dohráli a já se snažil co nejrychleji zapomenout. Šel jsem do poslední dvacetiminutovky s čistou hlavou, jenže opět v přesilové hře se puk odrazil jejich hráči přesně na hokejku a dal mi to za záda.

Spoluhráči vás značně povzbuzovali, to asi hodně pomohlo…
Kluci byli výborní, patří jim velký dík. Pomáhali mně, co to jen šlo.

Kometa třikrát udeřila v přesilové hře. V čem je tak silná?
Jsou strašně zkušení. Navíc i obrovští, prakticky nic jsem přes ně neviděl a bylo těžké si mezi nimi hledat puk. Oni početní výhody umějí sehrát. Dávali jsme si pozor, ale nepovedlo se.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!