Rozhodnutí předsedy DK ELH

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Bohumil Jank

Na oficiálních stránkách Českého hokeje byly zveřejněny tresty za zákroky z pátečního utkání mezi HC Škoda Plzeň a HC Oceláři Třinec.

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se na základě podnětu klubu HC Oceláři Třinec zabýval zákrokem Bohumila Janka na Erika Hrňu, za který mu byl ve stejném utkání uložen menší trest za sekání. Dospěl přitom k závěru, že hráč se zezadu dopustil zřetelného seknutí protihráče, který nebyl v držení kotouče, do nechráněné oblasti mezi kalhotami a holenním chráničem. S cílem dosáhnout vyšší intenzity zákroku přitom hůl uchopil krátce před úderem na jejím horním konci oběma rukama. Bohumil Jank byl potrestán nepodmíněným zastavením činnosti na jedno soutěžní utkání za sekání.

Předseda disciplinární komise ELH se zabýval ve zkráceném řízení také zákrokem hráče Davida Musila na Milana Gulaše. Po prostudování videozáznamu Viktor Ujčík shledal, že hráč vedl zákrok čelně na protihráče, který byl v držení kotouče. Aktivně při něm vystoupil do směru jízdy protihráče, vystrčil levé koleno, a protože nestačil zareagovat na protihráčův úhybný manévr, zasáhl ho z boční strany do oblasti kolena. Ačkoli lze předpokládat, že záměrem hráče bylo atakovat protihráče tělem, podle pravidel je povinen postupovat tak, aby přitom neohrozil zdraví protihráče, přičemž v tomto případě zabránila vážnějším následkům zejména rychlá reakce protihráče. Předseda disciplinární komise ELH zákrok kvalifikoval jako faul kolenem a hráče Davida Musila potrestal nepodmíněným zastavením činnosti na dvě soutěžní utkání.