Rozhodnutí předsedy DK ELH

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Milan Gulaš

Plzeň - Jak uvedl Český hokej na svých oficiálních stránkách, předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se ve zkráceném řízení zabýval jednáním hráče Milana Gulaše, za které mu byl v utkání HC Škoda Plzeň – Mountfield HK (31. 1. 2020) uložen osobní desetiminutový trest za Nesportovní chování.

Po prostudování videozáznamu shledal, že hráč po uložení menšího trestu cíleně přijel do blízkosti hlavního rozhodčího, na kterého zcela nepřípustně pokřikoval a ve svém jednání pokračoval i vůči druhému rozhodčímu, který mu důvody vyloučení vysvětloval. Na trestné lavici potom rozlámal údery do tvrzeného skla hůl a rozhodčího slovně napadal i při odchodu do kabin.

Předseda disciplinární komise ELH proto potrestal hráče Milana Gulaše (HC Škoda Plzeň), který se stejného přestupku v probíhající sezóně dopustil po druhé, finanční pokutou ve výši 10 000 Kč za Nesportovní chování. Při stanovení výše trestu přihlédl k rozsahu a závažnosti jeho jednání.

Nad rámec uvedeného rozhodnutí předseda disciplinární komise ELH uvedl, že hráč skutkovou podstatu přestupku Sevření puku rukou jednoznačně naplnil, neboť ve vlastním obranném pásmu mimo prostor brankoviště přikryl kotouč na ledě rukavicí.