Ohlasy 3. kolo

S Petrem Strakou rádi útočíme, dnes nám to při oslabení skvěle vyšlo, říká Jan Eberle

Plzeň - Ve druhém domácím zápase přivítala Škodovka na svém ledě Bruslaře z Mladé Boleslavi. Utkání mohla sledovat tisícovka fanoušků přímo na stadionu, ti viděli celkem šest branek, z toho čtyři do té správné sítě. Úvodní branku duelu vstřelil na začátku druhého dějství v oslabení Jan Eberle, který nám po zápase sdělil čerstvé dojmy z utkání.

První třetina branku nenabídla, tisícovka fanoušků si na úvodní trefu musela počkat až na start druhé periody. Mladá Boleslav dostala k dispozici početní výhodu, jenomže v oslabení udeřili indiáni. První gól v sezóně vstřelil právě Eberle. "Je to vždy mírný psychický na toho útočníka, aby dal první branku co nejdříve. Určitě mi gól pomůže, jsem za něj hrozně rád. V oslabení jsou úkoly trošku jiné než útočit, leč o nás s Petrem Strakou se ví, že rádi vyrážíme dopředu, když je šance a dnes to vyšlo," říká hráč se sedmnáctkou na zádech.

Vedení Plzně vydrželo pět minut, poté skrytou střelou od modré čáry srovnal hostující Ševc. Odpověď Škodovky byla blesková, uběhlo pouhých 53 vteřin a modrobílí byli opět o krok vepředu. " Vedli jsme o jednu branku, soupeř srovnal, měl možnost se dostat na koně, ale my jsme si bleskově vzali vedení zpět, což pro ně muselo být těžké. Vojta Budík si parádně nabruslil do volného prostoru a neomylně prostřelil brankáře," chválí svého spoluhráče Jan Eberle.

Po Budíkovi se v prostřední části trefil ještě Tomáš Mertl a Škodovka odcházela do kabin s dvoubrankovým polštářem. Pokud by se ale divák, který utkání nesledoval podíval na statistiky, zřejmě by nevěřil, že se hrálo velmi vyrovnané utkání. "Když jsem se po druhé třetině podíval na kostku a tam svítil poměr střel 26 ku 9 našim, tak jsme se nad tím v šatně zamysleli. Podobným stylem hrával vždy Liberec, oni se snaží vše střílet na bránu, tlačit se do brankoviště na dorážky, nicméně Dominik Frodl chytal skvěle, obrana pracovala a my jako útočníci jsme se vraceli, tudíž oni nás sice přestříleli, ale vyložené šance neměli," má jasno Jan Eberle.

Plzeňská čtvrtá formace se často potkávala na ledové ploše s prvním útokem Boleslavi, ale dle Eberleho to jasný záměr nebyl. "Podle mě mají kádr založený na čtyřech vyrovnaných lajnách, tak je jedno, proti komu stojíme na ledě. Jejich hráči mají samozřejmě rozdělený nějaké role, například Zohorna je velmi silový hráč. Oni hrají hodně bruslivý hokej, nicméně cíleně jsme na jejich první lajnu nechodili," říká Eberle.

Zápas hrál opět pod přísnými opatřeními, oproti minulému zápasu se Spartou nyní mohlo do hlediště pouhých tisíc osob. " Co mám na to říci, sedíme tu jak banditi, vše zakryté. Lidi se samozřejmě snažili, ale pro sport je to strašný. Měli jsme dnes tisíc lidí na stadionu pro sedm, pomalu se sem nemůže dostat můj kluk, protože máme prodáno několik tisíc permanentek a co s tím teď máme dělat. Kluby si odsouhlasili, že se hrát bude, tak hrajeme," hovoří křídlo čtvrtého útoku.

V této těžké době člověk neví, co bude zítra. Spousta zápasů je odložena. Dnes se rozhodlo, že nedělní utkání v Litvínově je odložené, tudíž další zápas sehrají indiáni až v úterý, kdy na svém ledě přivítají nováčka z Českých Budějovic. "My se musíme připravit na každé utkání, ať se hrát bude či ne. Je to naše živobytí, jsme za to placení, jinou práci dělat nemůžeme. Člověk neví co bude, je to nepříjemné. Všichni to máme v hlavách, hokej je naše práce, musíme se připravit, abychom podávali v každém následujícím zápase co nejlepší výkony," říká na závěr Jan Eberle.