Ohlasy 25. kolo

S výsledkem jsme maximálně spokojeni, hlásí po výhře nad Kometou Tomáš Mertl

V rámci 25. kola zavítala na západ Čech brněnská Kometa. Plzeň svému rivalovi oplatila porážku z prvního utkání a po zásluze vyhrála 4:2. Na vítězství se gólem a asistencí podílel Tomáš Mertl, který nám na pozápasové tiskové konferenci sdělil bezprostřední pocity po utkání.

Kometa na západ Čech zavítala se staronovým lodivodem na střídačce. Indiáni velice těžké utkání zvládli výborně takticky, Brno v zápase ani jednou nevedlo. "Vyhráli jsme, takže s výsledkem jsme maximálně spokojeni. Brno je hodně kvalitní tým, věděli jsme, že nás nebude čekat nic jednoduchého. První třetina byla vyrovnaná na obě strany, my jsme tam měli dvě přesilové hry, které jsme ale nevyužili. Jsme rádi, že ve druhé třetině jsme dali tři branky a Kometa pouze jeden. Důležité bylo, že jsme dali gól krátce poté, co jsme si nechali utkání vyrovnat," hodnotí duel Tomáš Mertl.

Jak už centr první formace zmínil, Plzeň vstřelila branku poté, co ve 34. minutě z bezprostřední blízkosti procedil puk mezi tyčkou a Frodlovým betonem Vladimír Svačina. Uběhlo 26 vteřin a Strakovu střelu dorazil za bezmocného Vejmelku bývalý hráč brněnského celku Vojtěch Němec. "Hrozně důležitý moment v utkání. Bylo to vlastně návazné střídaní." Třetí branku krátce před odchodem do šaten vstřelil z přesilové hry sám Mertl, paradoxně se plzeňská 86 trefila naposledy právě do sítě Komety. "Mezitím bylo ale zranění, dostal jsem dvakrát do hlavy. Hraje se mi jinak, než před pauzou, nicméně za dnešní branku jsem moc šťastný," dodává Mertl.

Po návratu na ledovou plochu hraje plzeňský hráč s celoobličejovým krytem, ale velký problém v tom nevidí. "Člověk si na tu helmu zvykne, akorát se hráč nemůže pořádně otřít, když se zapotí, jinak velký handicap bych v tom neviděl." Na otázku, kdy kryt odhodí prohlásil: "Zatím jsem to neřešil. Možná po repre pauze, snad zase hned nedostanu do hlavy," říká s úsměvem Mertl.

Mertl se po zranění hned vrátil do první formace, kde nyní nastupuje hraje s Gulašem a Kantnerem. "Matyáš se mezi námi chytil. Celkově hraje výborně, má formu. Jen ať mu to vydrží co nejdéle." Jeho dvojče Milan Gulaš zažívá fantastickou sezónu, soupeři si ho hlídají, přesto se kapitán Škodovky prosadil po přihrávce Mertla a Kantnera i dnes. "Všechny týmy si něj dávají velký pozor. On má výhodu, že na sebe umí navázat hráče, podržet puk a posléze někoho najít přesnou přihrávkou," chválí na závěr kolegy ze své formace Tomáš Mertl.