Ohlasy TRI

Šancí jsme měli dost, ale Hrubec chytal fantasticky, mrzí Lva

Plzeň - Západočeši se s druhým Třincem prali statečně, ale nakonec padli nejtěsnějším možným rozdílem. „Bohužel jsme neproměnili šance, kterých jsme měli dost,“ znělo po zápase z kabiny.

Ty největší příležitosti měli Lukáš Pulpán s Jakubem Lvem. První jmenovaný trefil tyčku, druhý pak břevno. „Chyběl opravdu kousíček, bohužel se to pak od tyčky odrazilo ven a ne do branky,“ smutnil Lukáš Pulpán. „Šance jsme si vytvářeli, ale měli jsme je využít. Bohužel jsme trefili dvakrát tyčku a pak ke konci dostali smolný gól,“ doplnil ho Jakub Lev.

„Když nedáme gól, nemůžeme chtít vyhrát,“ ví Pulpán. Pro slova se mu tak po zápase těžko chodilo. „Výsledek 0:1 je velká škoda, bohužel. V prostřední části jsme mohli dát góly, šance tam byly,“ ví plzeňský obránce.

Právě Pulpán byl u jediného gólového momentu. Po přihrávce Jakuba Petružálka z levého křídla se dostal ke kotouči, ale nedokázal jej odpálit tak, jak si představoval a Rostislav Marosz to potrestal. „Já už jsem se mu tam pak jen snažil lehnout a zblokovat to, bohužel mě to ale asi i trochu trefilo a byl to gól,“ popsal inkriminovanou situaci jednatřicetiletý bek.

Gólman Ocelářů Šimon Hrubec dnes tedy pochytal všech 31 střel Plzně a připsal si sedmé čisté konto v sezoně. Má jich nejvíce z celé soutěže. „Chytal fantasticky,“ uznává Jakub Lev. „I přesto jsme ty góly měli dát. Někdy jsme to vyřešili špatně a párkrát ho zachránila ta tyčka...“ smutní plzeňský forvard.

Druhá třetina se hrála v komorní atmosféře, plzeňský kotel totiž na protest odmítal fandit. „Důvod toho neznám, ale samozřejmě je lepší, když fandí,“ vzkazuje na dálku Pulpán, kterému přitaká Lev: „To ticho je zvláštní. Bylo to nepříjemné, tudíž jsme měli radost, když pak ve třetí třetině už zase začali fandit.“

Škodovku čeká další zápas v neděli v Chomutově, půjde o poslední duel před reprezentační přestávkou. „Bude to složité, poslední zápasy s nimi bývaly často přestřelky. Jedeme tam ale s tím, že musíme udělat maximum pro tři body,“ říká za kabinu Jakub Lev. „Musíme se z dnešní porážky oklepat a připravit se na to důkladně,“ ví Lukáš Pulpán.

Duel s Piráty rozehraje Škodovka v neděli již od 15:30 hodin.