Se začátky musíme něco udělat, nabádá David Stach

Třinec – I přes nepovedený začátek utkání berou plzeňští hokejisté ze zápasu v Třinci jeden bod za porážku v prodloužení. Boj o větší bodový zisk pokazil hlavně nepovedený vstup do zápasu, což přiznává i David Stach, který se podílel na obou plzeňských trefách.

Indiáni začali v Třinci mizerně a po osmi minutách prohrávali 2:0. „S těmi začátky musíme něco udělat. Měli jsme už několikátý zápas strašný vstup do zápasu. To se nám nesmí stávat, protože pak 40 minut honíme výsledek. Dneska se nám to povedlo alespoň dorovnat, bohužel jsme nezvládli prodloužení, kde už je to vabank,“ ohlíží se za utkáním David Stach.

Podobně jako v pátek v Liberci měl nepovedený začátek velký vliv na další průběh zápasu, kdy Plzeň musela dotahovat. „Musíme do toho jít na maximum hned od úvodního vhazování, bohužel to se neděje. My potřebujeme hrát tři třetiny, ne jen dvě, obzvlášť s Libercem nebo Třincem. Dneska máme alespoň bod,“ říká útočník druhé formace.

O bod navíc se bojovalo v prodloužení, to však skončilo velmi rychle po trefě Irgla. „Říkali jsme si, že každý musí být se svým hráčem, bohužel jsme tam propadli a byl konec. Při tři na tři může rozhodnout každá chyba,“ přiznává Stach.

Z tripu do Liberce a Třince mají indiáni jeden bod a spokojenost panovat rozhodně nemůže. „Spokojení nemůžeme být ani náhodou, ale máme alespoň bod, což je lepší než se vracet s prázdnou,“ dodává David Stach.